Welkom!!

Beste Bezoeker,

Welkom op mijn blog waar ik vanaf april 2011 over meerdere van mijn hobby's heb geblogd. In juni 2015 heb ik een nieuwe start gemaakt, vanaf nu zal mijn blog vooral over dieren gaan. Ook heb ik een Facebook pagina, Jenny's Pics waar ik foto's en filmpjes plaats.
Heeft u opmerkingen of vragen? Mail dan naar welkomoploekje16@hotmail.com. Veel plezier!

Tot ziens,
Jenny.

dinsdag 24 april 2012

Kittens alweer 6 weken!

 De katjes zijn zó superschattig dat er eigenlijk niemand is die ze niet leuk vindt! Nu ze zes weken jong zijn gaan ze steeds meer hun eigen gang. Maar gelukkig is mama Spook in de buurt en kunnen ze altijd bij haar terecht.
Bubbel is de broer van Spook, een jonge, speelse kater. Hij had eerst wel moeite met die kleintjes maar dat is inmiddels over. Hij zit naar hen te kijken en wil dolgraag met hen mee spelen.. Soms komen de katjes naar hem toe en nu doet Bubbel niet lelijk meer. Alleen is hij veel sterker dan zij en dan doet hij snel te wild met ze.
Ze kunnen inmiddels bijna overal komen. Op de bank klimmen is zo gedaan en de kleintjes hebben van de grote katten geleerd dat je bovenop de bank het lekkerst ligt.
Draak, Mosi, Peukie en Bells brengen veel leven in de brouwerij. Ze slapen ook een groot deel van de tijd maar daarna is het weer dollen!
Peukie is de oudste en een lekker bijdehandje. Hij was de eerste die de bank opklom en de trap ging ontdekken. Met zijn zwarte vlekje bij het oog is hij een schatje om te zien.
De kleintjes hebben een sterk eigen willetje. Wat in hun koppie komt moet ook zo gaan..
Bells is een prachtig katje, zijn oogjes zijn al verkleurd. Niet meer blauw maar groen. Hij kan heel rustig maar ook heel rebels zijn. Bells draagt zijn speelgoedballetje vaak een eindje met zich mee in zijn bek.
Soms heeft Spook even genoeg van haar kroost dat ontzettend veel aandacht vraagt. Ze bespringen haar en spelen met haar staart; ze willen drinken.. Maar vaak geeft ze hen hun zin en zorgt ze uitstekend voor hen. Ze nam zelfs een dode vogel mee en spoorde haar kinderen aan er bij te komen kijken. Of ze neemt een bek vol kattenvoer mee naar hen toe.
Af en toe doet Draak zijn naam eer aan, als hij het huis door host of weer eens in je handen wilt bijten.. Maar vaak is hij harstikke lief. Stoeien met zijn broertjes is zijn grote hobby.
Uren spelen de kittens. Met elkaar maar eigenlijk met bijna alles.. Een doosje, een aardappel, een dop, de ketting van de klok, een plant, de gordijnen.. Gelukkig zijn ze prima af te leiden met balletjes en speelgoedmuizen.
Mosi, de jongste en ook de rustigste van het stel. Toch is hij heel veel in de weer met speelgoedmuisjes en als er gestoeid wordt is hij ook wel van de partij. Zijn oogjes zijn nog helder blauw en hij is het kleinste katje.
Soms liggen de katjes met z'n vieren bij elkaar te slapen, maar ook steeds vaker apart. In tweetallen komt veel voor. Alleen 's nachts slapen ze met moeder Spook in de doos, overdag is de bank, de stoel, de vensterbank, een tas of noem maar wat geks prima.
Peukie gaat vlakbij ons wonen, in dezelfde straat. Hij komt bij hetzelfde baasje als waar zijn oma Mickie woont. Kattengezelsschap is er genoeg, waaronder een neefje of nichtje (kindje van Fleurtje.)
De kittens blijven leuk om naar te kijken en ze komen nu ook graag bij je op schoot slapen. Lekker warm. En vooral gezellig. Mosi en Bells hebben al een keertje liggen spinnen. Dat deden ze eerst alleen tijdens het drinken bij Spook.
Draak mag nog wat langer bij ons blijven wonen. Pas na Pinksteren gaat hij naar zijn nieuwe thuis. Op zich is het voor kittens wel goed om nog wat langer bij hun moeder te zijn, en Spook hoeft ze zo niet allemaal tegelijk te missen.
Inmiddels nog maar een weekje genieten van het volledige viertal. Het is druk, maar o zo leuk, die kittens in huis. Ze zijn koddig en schattig!
In het raam kunnen de katjes zichzelf zien, dat is een vreemde gewaarwording! Draak at als eerste zelf, na een paar dagen begon ook Peukie ermee. Uiteindelijk leerden ook Bells en Mosi zelf eten. Met meerdere katjes van één bordje eten is wel zo gezellig.
Ook mijn eigen Luukie (bijna 4) heeft de kleintjes ontmoet. In eerste instantie liet hij ze gewoon hun gang gaan en snuffelde hij wat aan ze. Later wilde hij toch duidelijk maken dat hij hen de baas is en heeft hij naar ze geblazen. De katjes zijn er niet erg van onder de indruk, ze zijn inmiddels heel wat gewend!

6 opmerkingen:

 1. Wat een fantastische foto's van deze droppies!! Wat lijkt me dat gaaf zoveel van die kleine lieve boefjes in huis.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. egt supeerrr leukkkkk...onze 'poesjes'
  mijn foto van Bellss,, ik voel me vereerd, hahaa..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk! Wij hebben inmiddels ook kittens gekregen. Een nestje van vier. Erg lief!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Jenny,
  Grappige foto's!! Die eerste heb je erg mooi gemaakt zo in die kaart.
  Leuk om die katjes zo uit die doos te zien kruipen. Ze groeien behoorlijk.

  Groetjes, Marco

  BeantwoordenVerwijderen
 5. aaaaaaaaaaaaachhhhhhhh wat een schatjes jammer genoeg wil me moeder
  geen kat echt jammer dat ze over een poosje weer weg moeten dus nog even
  genieten van die katjes

  groetjes Dianne

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lieve foto's!

  Mariska
  PS. Bedankt voor je reacties op mijn website!

  BeantwoordenVerwijderen

Overstap naar andere website.

Vanwege de problemen met het invoegen van afbeeldingen, ben ik overgestapt naar: https://jennydierenfoto.wordpress.com/  Al heb ik in...