Welkom!!

Beste Bezoeker,

Welkom op mijn blog waar ik vanaf april 2011 over meerdere van mijn hobby's heb geblogd. In juni 2015 heb ik een nieuwe start gemaakt, vanaf nu zal mijn blog vooral over dieren gaan. Ook heb ik een Facebook pagina, Jenny's Pics waar ik foto's en filmpjes plaats.
Heeft u opmerkingen of vragen? Mail dan naar welkomoploekje16@hotmail.com. Veel plezier!

Tot ziens,
Jenny.

donderdag 30 augustus 2012

Uit de oude doos (4)

Deze collage's vertellen Apenheulnieuws van juli & augustus 2011. Ze zijn te leuk om weg te gooien. Als eerste was er een bijzondere geboorte: op 3 juli werd gorilla Kisiwa (14) moeder van een prachtige baby, met lange zwarte haren. Helaas waren er behalve hele feestelijke momenten ook hele trieste momenten in de Apenheul..
 
 Op 13 juli schrijft de Apenheul op Twitter dat het geslacht van de laatste gorillababy's bekend is. Het op 26 juni geboren jong van Nemsi is een mannetje, de baby van Kisiwa een vrouwtje.

Vijf gorillababy's in een jaar tijd geboren, dat is een wereldrecord. Daarom werd er een groot kraamfeest gehouden in de Apenheul op 19 juli. Er kwamen maar liefst 916 mensen, waardoor er opnieuw een wereldrecord gevestigd werd.  De jongste gorillababy's kregen hun naam, Nemsi's zoontje werd M'Zungu genoemd (Europeaan) en Kisiwa's dochtertje Chama (Feest.)
Helaas, geheel onverwachts troffen de verzorgers op 22 juli gorillababy Faraja levenloos aan in de armen van haar moeder Lobo. Faraja werd op 12 maart geboren. Ze was erg klein bij haar geboorte maar leek gezond. Lobo heeft haar dode kleintje nog enkele dagen meegedragen, waardoor onderzoek naar de doodsoorzaak niet meer mogelijk was.

Een hele bijzondere nieuwe apensoort nam zijn intrek in de Apenheul. De drie mannelijke neusapen Julau (9), Bena (10) en Bagik (9), hebben hun reis van Singapore naar het frissere Holland goed doorstaan. Buiten Azië zijn ze nergens anders te bewonderen. Ze trekken dan ook veel publiek als ze op 26 juli eindelijk te bekijken zijn! Neusapen Video Aankomst


 

Het hoogbejaarde doodshoofdaapje Plons moest op 12 augustus worden ingeslapen. Plons was een bekende verschijning in de Apenheul. Een val in het water toen ze een jong aapje was leverde haar de naam Plons op. Zij was één van de oudste Boliviaanse doodshoofdaapjes ter wereld en werd 26, mogelijk 27 jaar.  Ze zocht de bezoekers vaak op en de verzorgers vestigden vaak extra de aandacht op haar tijdens voederpresentaties.
De neusapen mochten op 22 augustus eindelijk een frisse neus halen.. Ze waren toen al weer een maand in Nederland.Nieuwsgierig ontdekten zij hun buitenverblijf. Vanaf dan mogen ze zelf kiezen of ze binnen of buiten willen. Neusapen buiten

6 opmerkingen:

 1. TE NICE !!! mijn apenvriendjes zijn grappig :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een lieve foto's van die apen!! Echt heel mooi gedaan weer!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke log en mooie foto's van de Apen! Echt leuk om te zien dat je zo vaak in de dierentuin komt, mijn laatste bezoek aan een dierentuin is alweer ruim 1,5 jaar terug.

  Je hebt een collage op mijn site gewonnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi maar triest apenverhaal.. Wel mooie foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Jenny,
  Wat een grappige foto's allemaal. Die aap met die lekkere neus,..haha..!! Vind je opnames van die gorilla's echt helemaal geweldig. Erg leuk om ook dat kleintje er zo bij te zien.
  Je hebt er weer een hoop werk van gemaakt. Mooi gedaan hoor!!

  Groetjes, Marco

  BeantwoordenVerwijderen

Overstap naar andere website.

Vanwege de problemen met het invoegen van afbeeldingen, ben ik overgestapt naar: https://jennydierenfoto.wordpress.com/  Al heb ik in...