Welkom!!

Beste Bezoeker,

Welkom op mijn blog waar ik vanaf april 2011 over meerdere van mijn hobby's heb geblogd. In juni 2015 heb ik een nieuwe start gemaakt, vanaf nu zal mijn blog vooral over dieren gaan. Ook heb ik een Facebook pagina, Jenny's Pics waar ik foto's en filmpjes plaats.
Heeft u opmerkingen of vragen? Mail dan naar welkomoploekje16@hotmail.com. Veel plezier!

Tot ziens,
Jenny.

maandag 24 september 2012

Uit de oude doos (9)

Prinses Ingrid Alexandra & Prinses Catharina-Amalia lijken uiterlijk helemaal niet op elkaar. Toch zijn er ook veel overeenkomsten tussen deze twee prinsesjes. Neem nu het feit dat ze allebei na hun vader tweede in lijn van troonopvolging zijn. Als het goed is zullen zij allebei Koningin worden.  Verder zijn zij ook nog eens bijna even oud: Amalia is op 7 december 2003 geboren, Ingrid op 21 januari 2004.
Een groot verschil is natuurlijk dat prinses Ingrid Alexandra opgroeit met een grote broer en een jonger broertje. Prinses Amalia heeft twee zusjes onder zich. Beide meisjes hebben een redelijk 'normale' jeugd. Ze gaan naar gewone basisscholen en hoeven maar zelden iets in het openbaar te doen. Ingrid lijkt ondeugender dan Amalia. Maar ze zijn allebei spontaan! Prinses Victoria van Zweden is peettante van allebei de prinsesjes en daarom mochten zij ook allebei bruidsmeisje zijn toen zij met Daniƫl Westling trouwde. Het was toen duidelijk dat Amalia en Ingrid behalve collega's ook vriendinnetjes zijn!
Als baby had prinses Amalia veel meer haar als prinses Ingrid Alexandra. Tijdens haar doopdienst huilde Ingrid terwijl Amalia alleen maar geeuwde. Beide meisjes hebben al jong skiles gehad en vermaken zich heel goed in de sneeuw. Ze hebben al heel wat van de wereld gezien, Ingrid is zelfs op wereldreis geweest. In de zomer rennen de prinsesjes graag over het grasveld op het landgoed waar zij wonen. Nog een overeenkomst is dat zowel Amalia als Ingrid dol is op dieren.. Er is vast nog wel meer waarin zij verschillen of juist op elkaar lijken, wie weet weten jullie nog iets te noemen?
Foto's: RVD & Kongehuset

6 opmerkingen:

 1. Wat een leuke log! De foto in de winter collage van Ingrid is erg lief had hem nog nooit gezien! Amalia, Ingrid-Alexandra en Elisabeth stammen af van de zelfde over......groot vader? Hoe dat precies zit weet ik ook niet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als je abonne bent op vorsten weet je nu wel hoe het zit!
   Er zat een schitterende stamboom bij!

   Verwijderen
 2. Hoi Jenny,
  Erg leuke foto's!! Echt grappig deze kleine prinsesjes.
  Zijn ook unieke foto's voor later om terug te zien.

  Groetjes, Marco

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ah wat een leuke vergelijking! Zullen later ook wel hechte collega's blijven!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Weer een hele leuke log!
  De collages zijn erg leuk en mooi geworden.
  Wat leuk al die verglijkingen!

  BeantwoordenVerwijderen

Overstap naar andere website.

Vanwege de problemen met het invoegen van afbeeldingen, ben ik overgestapt naar: https://jennydierenfoto.wordpress.com/  Al heb ik in...