Welkom!!

Beste Bezoeker,

Welkom op mijn blog waar ik vanaf april 2011 over meerdere van mijn hobby's heb geblogd. In juni 2015 heb ik een nieuwe start gemaakt, vanaf nu zal mijn blog vooral over dieren gaan. Ook heb ik een Facebook pagina, Jenny's Pics waar ik foto's en filmpjes plaats.
Heeft u opmerkingen of vragen? Mail dan naar welkomoploekje16@hotmail.com. Veel plezier!

Tot ziens,
Jenny.

zaterdag 7 december 2013

Prinses Amalia viert tiende verjaardag!

 Vandaag is het 7 december en dat wil zeggen dat we een jarige prinses van Oranje hebben! Ze heeft voor het eerst een leeftijd met 2 cijfers bereikt.. Ik wil de komende periode werken aan een beschrijving over de eerste 10 levensjaren van prinses Amalia.. Maar op deze speciale dag toch vast een logje met foto's van een spontaan en vrolijk meisje!
Op 7 december 2003 om 17.01 uur werd ze geboren in het Bronovo Ziekenhuis in Den Haag. Het eerste kind van koning Willem-Alexander en koningin Máxima kreeg de namen Catharina-Amalia Beatrix Carmen Victoria. Ze werd gedoopt op 12 juni 2004 door dominee C.A. ter Linden in de Grote of St. Jacobskerk te Den Haag. Prinses Amalia kreeg 2 zusjes, Alexia (2005) en Ariane (2007) en het gezin woont in Villa Eikenhorst in Wassenaar. Daar gaan de prinsesjes naar de Openbare Bloemcampschool, inmiddels zit prinses Amalia in groep 7.

Sinds de inhuldiging van de Koning op 30 april 2013 heeft Prinses Catharina-Amalia de titel Prinses van Oranje. Deze titel is voorbehouden aan de troonopvolger van de Koning(in). Prinses Amalia is nu eerste in lijn van troonopvolging. Haar hobby's zijn hockey, judo, ballet, paardrijden en vioolspelen.  We hebben het prinsesje de afgelopen 10 jaar behoorlijk vaak gezien. Soms zijn er langere periodes geweest dat het erg stil bleef rond de drie A-tjes, dan weer was er een fotosessie of mochten ze mee naar een doop of sportevenement.

 Tot haar 18e verjaardag willen koning Willem-Alexander en koningin Máxima haar "zoveel mogelijk afschermen, dus ook geen officiële activiteiten zelf ondernemen, of in ieder geval zo min mogelijk. Proberen haar echt zoveel mogelijk een jeugd te geven, met haar zusjes, met haar vriendinnen en vriendjes en haar op een afgeschermde manier proberen te laten ontdekken wie ze is." Dit wens ik het prinsesje dan ook van harte toe! Van harte gefeliciteerd lieve prinses Amalia!!

 Foto's: © RVD.

5 opmerkingen:

 1. Mooi overzicht zo! Ze wordt groot..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke uitgebreide log heb je er van gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ze is inderdaad groot geworden, .. maar de komende 10 jaar word ze nog veel groter !
  Gefeliciteerd .. met het 10 jaar jubileum van je verzameling :)
  en Amalia, gefeliciteerd met je 10de verjaardag !! :)

  BeantwoordenVerwijderen

Overstap naar andere website.

Vanwege de problemen met het invoegen van afbeeldingen, ben ik overgestapt naar: https://jennydierenfoto.wordpress.com/  Al heb ik in...