Welkom!!

Beste Bezoeker,

Welkom op mijn blog waar ik vanaf april 2011 over meerdere van mijn hobby's heb geblogd. In juni 2015 heb ik een nieuwe start gemaakt, vanaf nu zal mijn blog vooral over dieren gaan. Ook heb ik een Facebook pagina, Jenny's Pics waar ik foto's en filmpjes plaats.
Heeft u opmerkingen of vragen? Mail dan naar welkomoploekje16@hotmail.com. Veel plezier!

Tot ziens,
Jenny.

vrijdag 19 februari 2016

Welkom kittens!

Ondanks het feit dat het niet de bedoeling was dat we weer kittens zouden krijgen, neemt dat niet weg dat ze wel gewenst zijn. Buurtpoes Mowgli heeft na haar overgrootmoeder Mickie en moeder Peukie ons uitgekozen om haar kleintjes te brengen. Hoewel zij tot het eind van haar dracht nog bij haar eigen 'thuis' kwam, het daardoor spannend bleef, wat ze zou doen. Ik had er zeker vrede mee gehad als ze gewoon bij haar eigenaar haar nestje gekregen had. Maar het liep anders. In de zomer had Mowgli een slaapplekje gevonden in een doos in onze keuken. Niet zo lang geleden verlegde ze haar grenzen en kwam ook in de woonkamer. En aangezien we het niet over ons hart konden verkrijgen haar (zeker niet in deze toestand) op straat te zetten, hadden we er weer een aanloper bij.


Mowgli is op 24 april 2014 geboren, tegelijk met onze Riesje (dochter van Bells). Ze is dus nog geen 2 jaar. Vorig jaar heeft ze ook een keer een nestje gehad, maar dit ging al snel mis. Op de dag dat Mowgli naar plekjes ging zoeken en erg onrustig was hebben we haar binnen gehouden. In de middag sprong ze op mijn schoot en ging toen in de 'kraamdoos' liggen. En toen begon de bevalling. Na veel weeën werd om 16.45 een zwart met wit kitten geboren, later Moppie genoemd. De tweede kwam om 17.30 en was zwart met witte pootjes. Ze was een stuk kleiner en heeft de naam Bobbie gekregen. (Naar het hondje van oma.)

Tijdens de weeën snorde Mowgli en als ze veel pijn had bromde ze ook. Ze vond het fijn als ik mijn hand op haar buik legde. En natuurlijk heb ik haar aangemoedigd en tegen haar gepraat. Mowgli deed het meeste keurig uit zichzelf, maar ik heb alle navelstrengetjes door gescheurd. Bij enkele kittens heb ik ook de snoetjes wat schoongemaakt zodat ze beter konden ademhalen. En wat deze keer niet goed ging was het drinken. Normaal gaan kittens allereerst op zoek naar de tepels om aan een voeding te beginnen, deze keer duurde het heel lang. We hebben ze net zo vaak aangelegd tot ze eindelijk gingen sabbelen. Ik heb echt uren op de grond bij de doos gezeten, waardoor ik pijn in mijn rug kreeg. En ik durfde pas naar bed toen Mowgli weer gegeten en gedronken had..
Het derde katje werd om 20:02 geboren en is vernoemd naar Teddy, Freddie is zijn naam. Ze waren even naamloos, de volgende dag heeft mijn zus Aline de namen gegeven. Ook dit katje wilde niet drinken, na veel proberen vond hij het uiteindelijk zelf. Pas om 22:20 is het vierde kitten gekomen, Bellefleur (naar Bells). Het leek alsof deze twee katjes pikzwart waren, maar als eerste ontdekte ik witte teentjes en later bleken ze ook een heel klein wit vlekje op hun befje te hebben. Eigenlijk kun je ze alleen aan het geslacht herkennen. Het zijn 2 katertjes, Moppie & Freddie; en 2 poesjes, Bobbie & Bellefleur. Mowgli was heel dik, dus het had gekund dat ze nog meer kleintjes zou krijgen.
Mowgli was zo lief met haar kleintjes en daarom vond ik het vreselijk dat ze niet wilden drinken. Het was alsof ze helemaal geen melk had. Ik dacht al dat we de kittens zouden verliezen! Gelukkig gingen ze dus uiteindelijk wel drinken. De kittens bleven de eerste dagen erg onrustig, ze piepten veel en schopten elkaar. Het bleek dat ze maar uit 2 tepels dronken. Na een paar dagen vond Bobbie toch nog een derde plekje om te drinken. Helaas moeten Moppie en Freddie samen doen, op zich kunnen ze om de beurt, maar ze willen steeds gelijk. Dus af en toe haal ik er maar even eentje weg. Mowgli is soms erg wild met de kleintjes. Afleiding door wat met haar te spelen helpt wel, ze is opeens veel speelser, maar ja, ze ligt ook heel veel in de doos.

We hopen voor de vier kleintjes een goed baasje te vinden. Deze keer kan er echt geen blijven. Dat is zeker, want het huis is al te vol. Hopelijk vinden we een oplossing voor Mowgli. Ik wil haar best laten castreren (steriliseren, maar ook bij poezen is het castreren), net als ik met Peukie heb gedaan, maar als ze dan daarna maar weer tussen haar 2 huizen pendelt..


6 opmerkingen:

 1. Wat een schattige mooie foto's en zoooooooooo lief, jammer dat je ze zelf niet kunt houden, maar het is wel begrijpelijk. Ik hoop echt dat ze een goed tehuis bij iemand krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Jenny,
  Och...wat leuk die ukkies. Dat geeft je weer behoorlijk wat werk en verzorging voor deze beestjes, maar dat heb jij er vast wel voor over.

  Groetjes, Marco

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een super lieve kittens!! Heerlijk om ze te zien liggen bij hun moeder.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Superlief!! Er zijn al veel bevallingen bij jou thuis geweest :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk en bijzonder! Schattige foto's, mooi om te zien!

  BeantwoordenVerwijderen

Overstap naar andere website.

Vanwege de problemen met het invoegen van afbeeldingen, ben ik overgestapt naar: https://jennydierenfoto.wordpress.com/  Al heb ik in...