Welkom!!

Beste Bezoeker,

Welkom op mijn blog waar ik vanaf april 2011 over meerdere van mijn hobby's heb geblogd. In juni 2015 heb ik een nieuwe start gemaakt, vanaf nu zal mijn blog vooral over dieren gaan. Ook heb ik een Facebook pagina, Jenny's Pics waar ik foto's en filmpjes plaats.
Heeft u opmerkingen of vragen? Mail dan naar welkomoploekje16@hotmail.com. Veel plezier!

Tot ziens,
Jenny.

maandag 17 oktober 2016

Leeuwenwelpjes in Gaia Zoo.

Het is alweer eventjes geleden, maar juist daarom was het extra leuk om deze foto's nog eens te zien. Ze zijn gemaakt op 28 juli. De leeuwenwelpjes waren ruim 7 weken jong, echt klein, super schattig! Hun vader heet Ashrad en hun moeder is Kianga, daarnaast leven tante Raya en halfbroers Madiba en Tsavo en halfzus Erindi ook in de troep.


 Bij de eerste check dachten de verzorgers dat het, net als de vorige keer, 2 mannetjes en een vrouwtje waren. Maar een week ná ons bezoek bleken het toch 3 meisjes en kon er gestemd worden voor hun namen. Zaila en Lewa betekenen beide 'beeldschoon', terwijl de betekenis van Sabi 'jong meisje' is. Beeldschoon zullen ze blijven, maar jong alleen voorlopig.
Eerst raakten we vertederd door dat leeuw Ashrad zo ontzettend lief met zijn welpjes omging. Vervolgens genoten we van de ontdekkingstocht van de drie kleine boefjes. Daarna stoeiden ze wat met elkaar en uiteindelijk waren ze moe.. Toen konden we tenminste ook nog naar andere dieren gaan kijken!

 Maar de leeuwenwelpjes bleven trekken en natuurlijk gingen we nog een keertje terug. Het was het einde van de middag en mijn zusje Aline en ik hadden ze voor ons zelf! Door het raam zocht een van de kleintjes contact, zo magisch!

Als je meer wilt zien over de eerste weken van de leeuwenwelpen; bekijk dan het welpendagboek van  GaiaZoo.

Update: Nog een vergeten collage! Linksboven prijkt moeder Kianga (geboren in 2010), rechtsonder vader Ashrad (in het wild geboren).

8 opmerkingen:

 1. Hoi Jenny,
  dit zijn echt hele leuke foto;'s van de kleine welpjes.
  Ze zijn ook zo leuk om te zien. Hoewel ik naast de GaiaZOO sliep in ene hotel zijn we niet naar de GAIA geweest maar naar Krefeld en naar Olme. Komt ook omdat we met vrienden uit Kerkrade optrokken.
  Geweldige foto's laat je zien en ook weer zo leuk gedaan met de collages :-)

  Hartelijke groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Jenny,
  Wat is dat toch altijd leuk om jonge leeuwtjes te zien.
  Prachtige foto's heb je gemaakt. Leuk in je eerste collage hoe er ééntje zo op moeders rug staat. Lekker eigenwijs.

  Groetjes, Marco

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Jenny,
  dat klopt ook wel want wij hadden in Olmen jonge welpjes. Ik heb er ook heel veel foto's van maar die komen nog ene keer op mijn blog hoor. En Krefeld ligt in Duitsland en Olmen in België En ja, dat was inderdaad enorm genieten :-)
  Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 4. leuke dag gehad en mooie momentjes ....
  lieve leeuwtjes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een geweldig lieve foto's zijn dit! Ik heb weer van je foto's en natuurlijk ook van je verhaal genoten! En wat zien ze er knuffelig uit.. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een prachtige mooie foto's heb je weer gemaakt, met plezier er naar gekeken

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het zijn altijd prachtige dieren om te zien.. Mooie foto's heb je weer gemaakt, Prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen

Overstap naar andere website.

Vanwege de problemen met het invoegen van afbeeldingen, ben ik overgestapt naar: https://jennydierenfoto.wordpress.com/  Al heb ik in...