Welkom!!

Beste Bezoeker,

Welkom op mijn blog waar ik vanaf april 2011 over meerdere van mijn hobby's heb geblogd. In juni 2015 heb ik een nieuwe start gemaakt, vanaf nu zal mijn blog vooral over dieren gaan. Ook heb ik een Facebook pagina, Jenny's Pics waar ik foto's en filmpjes plaats.
Heeft u opmerkingen of vragen? Mail dan naar welkomoploekje16@hotmail.com. Veel plezier!

Tot ziens,
Jenny.

dinsdag 27 februari 2018

IJsbeer Olinka (1).

Het is de oudste ijsbeer van ons land, de nu 25 jarige Olinka. Maar ze kan nog wel een tijdje mee, als ze gezond blijft. Op dit moment houden haar jongste kinderen haar actief. Omdat het vandaag Internationale IJsberen dag is, een logje over Olinka!
De bovenstaande foto's maakte ik gisteren. Het is op het moment 'ijsberenkoud' en deze temperaturen zijn natuurlijk geen probleem voor een poolbeer. Olinka dook naar een vis, daarna ging ze zich droogrollen.
In maart 2010 kwam Olinka naar Diergaarde Blijdorp om met Eric opnieuw voor nageslacht te zorgen. Opnieuw, want eerder woonden ze samen in Wenen. Daar kregen ze 2 dochters (Nika -2000- & Lara - 2004-) en 3 zonen (Lloyd -2000-, Arktos & Nanuq -2007-).  'Jeugdvlam Olinka'.
Na de paringen in het voorjaar leefden Eric en Olinka alweer een aantal maanden apart. Op 26 oktober maakte Diergaarde Blijdorp bekend dat Olinka steeds meer tijd in het kraamhol doorbracht. Uiteindelijk was het in de avond van 6 december 2010 zover en werd de kleine Vicks geboren!
Na een aantal maanden was Vicks eindelijk groot genoeg om naar buiten te gaan. Olinka's zorgzaamheid kwam extra tot uiting als het kleintje het water in sprong. Het was namelijk nog te moeilijk voor Vicks om er zelf uit te klimmen, dus hielp zijn moeder hem weer op de kant.
Diergaarde Blijdorp maakte deze impressie van de avonturen uit Vicks eerste jaar.
Hoera, Vicks is 1 jaar! En dat wordt gevierd met een ijstaart waar moeder en zoon van hebben gesmuld.
Deze foto is gemaakt op 4 februari 2012, Vicks en Olinka dutten nergens fijner dan in de sneeuw!
 In juni 2012 gebeurde er iets onverwachts. Vicks speelde met een steen en liet die tegen de ruit aan vallen, waardoor deze werd beschadigd. Om de veiligheid te waarborgen moesten Olinka en Vicks toen dagen binnen blijven. Vicks & de steen.

In een volgende aflevering meer over ijsbeer Olinka.5 opmerkingen:

 1. Prachtige serie, Jenny. Het lijkt allemaal veel korter geleden als je naar deze beelden kijkt. Ze zitten nog vers in mijn geheugen.
  Gr Jan W

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Och wat leuk dat deze ijsberen kunnen elkaar leuk spelen. Mooie filmpje om laten zien. Prachtig!! Je foto's is ook heel erg leuk geworden. Ik heb je genoten.Fijne avond.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh wat een heerlijk verhaal! En die ijstaart ziet er ook wel lekker uit zeg! Wat leuk dat ze dat doen! En dat jij dan ook maar net in de buurt bent om dat vast te leggen, of wist je dat van te voren al? Jouw foto's zijn elke keer weer genieten! Wat weet je de ijsberen toch elke keer weer mooi vast te leggen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie log en foto's. En ik zie nog wat mooie beelden van Vicks! ;)

  BeantwoordenVerwijderen

Overstap naar andere website.

Vanwege de problemen met het invoegen van afbeeldingen, ben ik overgestapt naar: https://jennydierenfoto.wordpress.com/  Al heb ik in...