Welkom!!

Beste Bezoeker,

Welkom op mijn blog waar ik vanaf april 2011 over meerdere van mijn hobby's heb geblogd. In juni 2015 heb ik een nieuwe start gemaakt, vanaf nu zal mijn blog vooral over dieren gaan. Ook heb ik een Facebook pagina, Jenny's Pics waar ik foto's en filmpjes plaats.
Heeft u opmerkingen of vragen? Mail dan naar welkomoploekje16@hotmail.com. Veel plezier!

Tot ziens,
Jenny.

maandag 6 juni 2011

IJsbeertje Vicks is een halfjaar.

De schattigste plaatjes van dit bijzondere ijsbeertje. (Eerste maanden)
Hallo, ik ben ijsbeertje Vicks. Ik ben geboren in Diergaarde Blijdorp op maandagavond 6 december om ongeveer kwart voor 8 's avonds. In het donkere kraamhol was het mijn moeder Olinka die mij verzorgde. Ik groeide als kool van de lekkere vette melk die ik bij haar dronk. Ik werd hoe langer hoe ondernemender. Uiteindelijk mocht ik op 18 maart voor het publiek 'optreden', mijn eerste uitstapje in het buitenverblijf werd door honderden mensen 'live' gezien. De anderen zagen het op tv of in de krant.

Deze mooie foto stond ergens op internet, waar ik ook een 'hot item' ben.. Ik heb zelfs mijn eigen Hyves. Toen ik nog in het kraamhol lag konden de mensen mij ook online volgen, de cams zijn er nog steeds, maar ik ben bijna altijd lekker buiten. Zelfs als het regent. Tenslotte neem ik ook erg graag een duik in het water! Daarna rollen mijn moeder en ik door het zand en zijn we weer droog.. en lekker vies! Ik drink nog steeds graag melk bij mama. Soms zie ik mijn papa, hij heet Eric en is een superstoere beer. Gelukkig kan hij niet bij mij komen, anders zou hij me misschien opeten, voor hem ben ik alleen maar een lekker hapje!
De eerste weken was ik alleen via de webcams te volgen in Blijdorp zelf. Op een groot scherm kon je als je geluk had een glimpje van me opvangen. Aangezien ik eerst zo klein was dat je me bijna niet met het blote oog kon zien was het fijn dat ik snel groeide. Mama liet me soms heel eventjes alleen, maar meestal lag ik tegen haar aan te slapen... De bovenste foto is van 10 december, daar was ik dus pas 4 dagen oud. Op de foto's daaronder ben ik net één maandje jong.
 Daarna brak het tijdstip aan dat ik mijn naam kreeg, op 26 januari was het zover. Vanaf toen ga ik met de naam 'Vicks' door het leven. Ook kon iedereen mij nu op internet bekijken via de webcams. Je zag me slapen, eten en het hol ontdekken. Langzamerhand werd ik alweer 2 maanden.

En hoe groter ik werd, hoe ondeugender natuurlijk! Ik ontdekte dat er naast het hol nóg een ander hol was en liep zelf de drempel over. Mama kwam me wel achterna, maar het was een spannend avontuur!
 Deze foto's dateren van 21 februari, de collage van de 28e van die maand. Ik verbaas mezelf als ik zie hoe groot ik inmiddels geworden ben! Hier was ik nog maar een baby'tje..
Tenslotte werd ik zo groot dat mama in het andere hol ging liggen. In hol 2 konden we al wat genieten van de zonnestralen, om ons langzaam voor te bereiden op onze eerste keer naar buiten. Ik hield de mensen die in de ijsgrot en op internet naar me keken af en toe zelfs voor de gek; dan was ik in geen één hol te zien.. Er was namelijk nóg een plekje waar we naar toe konden, en daar was geen camera..

In het volgende logje zal ik vertellen over mijn eerste maanden in het buitenverblijf! Tot dan, lik van Vicks.
 #vicks, 17 december, helemaal alleen in het kraamhol in #blij... on TwitpicVicks onder oksel mama Olinka, 24 januari on Twitpic#Vicks, #blijdorp, 21 februari on Twitpic
Klik op de plaatjes voor filmpjes!

7 opmerkingen:

 1. Wat gaat het snel. Wat een superleuke foto's van Vicks. Vooral toen hij klein was.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een foto's zeg! Leuk. En leuk geschreven!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie log, en leuk geschreven!
  IJsbeertjes zien er, als ze klein zijn, erg schattig uit (:

  BeantwoordenVerwijderen
 4. poe poe jenny, daar zit weer aardig wat werk in!! Heel leuk logje joh het is een schattig ijsbeertje..

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk geschreven in 'ikvorm'! Leuke foto's en screenshots erbij!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat schattig, zo'n klein ijsbeertje! :)

  Trouwens leuk dat je nog steeds regelmatig op onze web-log reageert! Ook al zijn we niet meer zo actief ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een hele leuke fotolog van de groei!

  BeantwoordenVerwijderen

Riesje 4 jaar.

 We gaan het jaar door met poes Riesje, te beginnen met deze foto uit mei 2017. Riesje is bij ons geboren op 24/04/2014. Ze is de dochter ...