Welkom!!

Beste Bezoeker,

Welkom op mijn blog waar ik vanaf april 2011 over meerdere van mijn hobby's heb geblogd. In juni 2015 heb ik een nieuwe start gemaakt, vanaf nu zal mijn blog vooral over dieren gaan. Ook heb ik een Facebook pagina, Jenny's Pics waar ik foto's en filmpjes plaats.
Heeft u opmerkingen of vragen? Mail dan naar welkomoploekje16@hotmail.com. Veel plezier!

Tot ziens,
Jenny.

woensdag 14 juni 2017

Een ode aan Zeeleeuw Billy (2).

Zeeleeuw Billy was mijn favoriete zeeleeuw, ik heb hem 7 jaar gevolgd, hier volgt het tweede deel van een overzicht. 

2013.
25/03: Intussen is zeeleeuw Billy in juni 2012 al 20 jaar geworden, aardig op leeftijd voor een zeeleeuwman. Ze worden gemiddeld ongeveer 23 jaar en zijn tegen het einde van hun leven niet meer actief met voorplanten.
06/04: Billy laat zich nog goed gelden tijdens de verzorgers-praatjes en voederingen. In het onderstaande filmpje is te horen wat er zoal verteld wordt:

27/04: Omringd door een aantal van zijn vrouwtjes geniet Billy van een dutje in de zon.
 16/8: Steeds vaker is Billy al luierend te zien, ondertussen zijn er weer 3 zeeleeuwtjes geboren. Op 14 juni Tobias (van Toya), op 23 juni Vincent ( van moeder Saar) en op 2 juli Jaap (van Toos). De verzorgers vermoeden dat Nick de vader van zeker 2 van de 3 is.
05/10: Dit vrouwtje blijft trouw aan Billy, terwijl Nick zich uitslooft om de vrouwtjes voor zich te winnen.
09/12: Etenstijd, dan wordt Billy altijd heel actief!2014.
25/01: Lekker knabbelen aan een voorflipper, al drijvend..
20/02: Mooie Billy!
12/07: Lekker in het water. Op 30 juni schonk Saar het leven aan zoontje Moos, aangezien Saar bang is van Billy, is het eigenlijk wel zeker dat Nick nu echt voor de fok zorgt.
30/12: Deze foto is wel niet helemaal scherp, maar geeft helemaal weer hoe koddig die grote Billy toch nog is! In de afgelopen maanden maakte ik wel wat foto's, maar vrijwel alles is al eens eerder langs gekomen..

2015.
 07/05: Tijdens een grote gaap laat Billy mooi in de bek kijken, waar we kunnen zien dat een zeeleeuw donkerbruine tot zwarte tanden heeft.
26/08: In juni 2015 kwam het volgende bericht online: De twee pasgeboren Californische zeeleeuwen trekken veel bekijks. Ze heten Cristina (dochter van Loes en Billy of Nick) en Frans (zoon van Toya en Billy of Nick). Billy is eigenlijk de fokman van de zeeleeuwharem, maar de jongere Nick ontpopt zich steeds meer als een ware casanova zodat inmiddels niet duidelijk is wie nu de vader is van de jongen...

2016.
03/06: Op 29 mei werd June moeder van haar eerste kleine, Ineke. Op het geboortebordje staat 'vader is Nick'. Dat kan ook eigenlijk niet anders, de bejaarde Billy toont haast geen interesse meer in dames.
10/06: De kleine Ineke tussen haar  9 jaar oude vader Nick en de 24-jarige Billy.
12/07: En het is weer etenstijd!!

2017.
01/03: Billy ligt heerlijk te slapen.
28/04: Mij valt op hoe enorm Nick geworden is, er zijn nu 2 'koningen' bij de zeeleeuwen..
 30/05: Nick heeft de macht overgenomen en doet zelfs lelijk tegen Billy. Helaas was dit de allerlaatste keer dat ik Billy gezien heb. Ik ging naar de zeeleeuwen om naar de nieuwste aanwinst te kijken, volgens de berichten 5 dagen oud.Uit de Nieuwsbrief van Diergaarde Blijdorp, 01/06/2017:
Op 25 mei werd een zeeleeuwtje geboren. Helaas overleed een paar dagen later de imposante zeeleeuw Billy. Hij zou volgende week 25 jaar worden en was al op leeftijd. Billy was de haremleider en wellicht vader van het jong. Maar Nick is ook een charmeur en zou ‘stiekem’ ook de vader kunnen zijn. Nick is nu officieel de nieuwe haremleider.


In ieder geval leeft Billy voort in zijn nageslacht. De moeder van de kleine is Loes, zijn dochter. Toen ik het nieuws net vernam was ik oprecht verdrietig over het verlies van Billy. Nu ik voor het eerst in Blijdorp was na zijn dood, veroverde Nick mijn hart toch ook wel. Laten we hopen dat we nog lang van hem mogen genieten!

Nick, 12 juni 2017. 

4 opmerkingen:

 1. Opnieuw weer een leuke log. En weer prachtige foto's en filmpjes. Vooral de foto van 'de gaap', die is goed gelukt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fantastisch mooi, ik heb er van genoten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow, ik heb nog nooit zo lang op één blog gekeken als hier, de series over Billy zijn super, Jenny. Dankjewel. Gr Jan W

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jeetje jenny,
  wat kon je hier ook fantastische foto's van maken!!!!
  Erg leuk ook om te lezen dat je deze mooie zeeleeuw al 7 jaar volgt.
  Hij gaat steeds meer luieren hihi... en ondertussen worden er zeeleeuwtjes geboren. Prachtig deze reeks en ook een mooie lange :-))))
  Hartelijke grotjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen

Overstap naar andere website.

Vanwege de problemen met het invoegen van afbeeldingen, ben ik overgestapt naar: https://jennydierenfoto.wordpress.com/  Al heb ik in...