Welkom!!

Beste Bezoeker,

Welkom op mijn blog waar ik vanaf april 2011 over meerdere van mijn hobby's heb geblogd. In juni 2015 heb ik een nieuwe start gemaakt, vanaf nu zal mijn blog vooral over dieren gaan. Ook heb ik een Facebook pagina, Jenny's Pics waar ik foto's en filmpjes plaats.
Heeft u opmerkingen of vragen? Mail dan naar welkomoploekje16@hotmail.com. Veel plezier!

Tot ziens,
Jenny.

zaterdag 10 juni 2017

Een ode aan zeeleeuw Billy.

Sinds kort ben ik een nieuwe pagina begonnen op mijn blog. Daarop wordt aandacht geschonken aan dieren die een speciale verjaardag vieren. Ook van Billy de zeeleeuw had ik al wat foto's opgezocht, hij zou namelijk op 7 juni 25 jaar geworden zijn. Helaas heeft hij die leeftijd net niet gehaald, maar wel bijna. Zeeleeuw Billy was mijn favoriete zeeleeuw, ik heb hem 7 jaar gevolgd, hier volgt een overzicht.

2010.
 24/06: Zeeleeuw Billy is er maar druk mee om zijn vrouwtjes te versieren. Aan het begin van deze maand werd hij vader van Sofie & Erwin; maar er moet al bijna weer 'gewerkt'  worden aan nieuwe nazaten. Ook moet het territorium verdedigd worden, waarbij een heleboel lawaai hoort..
Billy werd zelf op 7 juni 1992 geboren in Ouwehands Dierenpark Rhenen en kwam op 18 mei 1998 naar Rotterdam. In 2000 werd hij voor het eerst vader, maar liefst 4 pups kwamen er ter wereld, terwijl zijn verzorgers dachten dat hij niet voor nageslacht zou zorgen. Zijn voorganger schreeuwde zijn keel schor en stopte met eten, maar Billy deed het rustig aan.

2011:
08/06: Zeeleeuw Billy ligt heerlijk uit te rusten. En dat mag ook wel, want in de loop der jaren heeft hij bewezen een prima harembaas te zijn. De ruziemakende zeeleeuwdames kregen keer op keer weer pups. In 2001 werd het eerste zeeleeuwtje geboren in het nieuwe verblijf in het Oceanium, Terry; er kwamen er nog 3 achteraan, waarvan 2 helaas sneuvelden.
05/07: Billy op de foto met zoon Steef (24/6) & dochter Loes (11/6). In 2002 kregen 5 van de 7 vrouwtjes een jong, helaas werden er daarvan 2 doodgeboren. Dochters Tossi, Sunny & Sarina (nu in Artis) overleefden. Het daaropvolgende jaar kwamen er 4 pups groot, Yumni, Tooske, Elise & Sanne. Overigens bemoeien zeeleeuwvaders zich totaal niet met de opvoeding.

2012.
 22/02: In februari 2009 arriveerde zeeleeuw Nick (eigenlijk Snickers geheten) als troonopvolger voor Billy. Op dat moment was Nick nog geen 2 jaar oud en zeker geen bedreiging voor de onbetwiste leider van de zeeleeuwengroep! Langzaam maar zeker veranderde dat echter.
09/06: Onder water was pas goed te zien dat Billy echt een reus was. Volwassen zeeleeuwmannetjes kunnen zo'n 350 kilo wegen, terwijl de vrouwtjes een gewicht van rond de 100 kilo kunnen bereiken. Daar gaan heel wat visjes in!
02/07: Billy had een bult op zijn voorhoofd; die de mannen krijgen als ze zo'n 8 jaar oud zijn. 
28/07: Een zeeleeuw kan brullen, oorverdovend zelfs. En de mannetjes komen boven de vrouwtjes uit! In 2004 werden er op 1 dag, 8 juni, zelfs 2 zeeleeuwtjes geboren: Edu & Tijn. Ook nr. 3 was een zoon, Sjoerd genaamd. Het jaar 2005 bracht maar 1 pup, Thor; terwijl in 2006 opnieuw 3 kleintjes ter wereld kwamen.
Half mei schonk Toos het leven aan Tosca, die een tijdje met de fles gevoed moest worden. Op Billy's  14e verjaardag werden Yoeke & Michele geboren. 
In 2007 kwamen Troy & Dayenne (ondanks anticonceptiemaatregelen) de groep versterken. Toya, die ook de eerste weken met de fles moest worden bijgevoerd is van 2008. En in 2009 werd zeeleeuwtje Linda geboren.
13/08: Billy met een van zijn dames. Mogelijk het vrouwtje wat niets van Nick moest hebben: de bejaarde Thari. In 2012 werden er 2 zeeleeuwtjes geboren, voor het eerst was er de mogelijkheid dat niet Billy maar Nick de vader was.
08/10: Eén van de jongen werd vernoemd naar verzorger Dennis. Helaas zijn er ook enige keren bevallingen mis gegaan, waarbij moeder en kind dood gingen, zoals Dayenne bij de geboorte van haar eerste kind.

Wordt vervolgd.

7 opmerkingen:

 1. Hoi Jenny,
  Fantastische beelden van deze gigantische zeeleeuw. Erg mooi allemaal.
  Jammer dat hij pas is overleden. Maar ja..., ook zij hebben niet het eeuwige leven.

  Groetjes, Marco

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooi dier en triest dat hij er niet meer is :(

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Jenny,
  dit is echt heel erg leuk om te zien zeg.
  Zo jammer dat hij ent de 25 jaar niet gehaald heeft.
  Deze foto's zijn een geweldige ode aan zeeleeuw Billy.
  Veel groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie log! Zeeleeuwen behoren ook wel tot mijn favoriete dieren. Wat een prachtige foto's heb je van deze groep gemaakt! Kun je al die kleintjes nog wel uit elkaar houden ;)

  (Ps. ook jij hartelijk bedankt voor je lieve reacties!)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Weer een leuke uitgebreide blog, ik blijf hier van genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuke log! Ik vind dit altijd zo'n mooie dieren. Het is vooral mooi om die dieren zien voort te bewegen. Jammer dat hij net niet 25 jaar is geworden..

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooi gebaar. Echt heel erg leuk!! En jammer dat hij de 25 jaar net niet heeft gehaald. Maar op deze manier blijft hij altijd in onze en in jouw hart. Mooie foto's heb je ook door de loop der jaren gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen

Overstap naar andere website.

Vanwege de problemen met het invoegen van afbeeldingen, ben ik overgestapt naar: https://jennydierenfoto.wordpress.com/  Al heb ik in...