Welkom!!

Beste Bezoeker,

Welkom op mijn blog waar ik vanaf april 2011 over meerdere van mijn hobby's heb geblogd. In juni 2015 heb ik een nieuwe start gemaakt, vanaf nu zal mijn blog vooral over dieren gaan. Ook heb ik een Facebook pagina, Jenny's Pics waar ik foto's en filmpjes plaats.
Heeft u opmerkingen of vragen? Mail dan naar welkomoploekje16@hotmail.com. Veel plezier!

Tot ziens,
Jenny.

maandag 21 januari 2013

Familie van Vollenhoven in the picture!

Op zaterdag 19 januari vierde prinses Margriet haar zeventigste verjaardag. Natuurlijk werd zij omringd door haar man, professor mr. Pieter van Vollenhoven, haar kinderen en kleinkinderen. Ter ere van deze feestelijke gebeurtenis werd er ook een familiefoto gemaakt. Eindelijk zien we de hele familie van Vollenhoven compleet op één foto! Het zal als het allemaal goed gaat niet al te lang duren voordat er een nieuwe loot bijkomt, want prinses Aimee is in verwachting..
De oudste kleindochters van prinses Margriet en professor Pieter zijn Anna, dochter van prins Maurits en prinses Marilene, en Isabella, dochter van prins Bernhard en prinses Annette. Anastasia Margriet Josephine werd geboren op 15 april 2001. Zij is inmiddels elf jaar en heeft sinds kort een bril. Isabella Lily Juliana kwam ter wereld op 14 mei 2002. Het tienjarige meisje met lange blonde haren is al een hele jongedame!
Prins Maurits en prinses Marilene kregen op 26 oktober 2002 een zoon: Lucas Maurits Pieter Henri. Ook hij is inmiddels tien! Zijn neefje Pieter Anton Maurits Erik , geboren op 19 november 2008 als tweede kind van prinses Anita en prins Pieter-Christiaan, draagt dus 2 dezelfde namen. We hebben hem voor het laatst gezien als baby van 10 maanden bij zijn doop. Nu is hij 4 jaar en heeft een treffende gelijkenis met oom Maurits (op jonge leeftijd.)
Felicia Juliana Bénedicte Barbara is het zusje van Anna en Lucas, dat op 31 mei 2005 werd geboren. Inmiddels groeide ze op tot een vrolijk meisje van 7 met een wisselgebit.. Magali Margriet Eleonoor, is het eerste dochtertje van prins Floris en prinses Aimee, haar geboortedatum is 9 oktober 2007. Alweer 5 jaar en haar krullen ontgroeid!
Emma Francisca Catharina (28 november 2006) is het oudste kind van prins Pieter-Christiaan en prinses Anita. We hebben haar wat vaker gezien als haar broertje Pieter, maar het valt nu pas goed op dat het zesjarige meisje hele lange haren gekregen heeft! Prins Bernhard en prinses Annette hebben naast dochter Isabella ook twee zonen: Samuel Bernhard Louis, geboren op 25 mei 2004 én de op 12 maart 2008 ter wereld gekomen Benjamin Pieter Floris. Het is leuk om te zien dat Benjamin (ruim 4) veel van grote broer Sam (ruim 8) weg heeft!
Het tweede kind van prins Floris en prinses Aimee werd geboren op 5 juli 2009, het zusje van Magali kreeg de namen Eliane Sophia Carolina. Eliane is 3 en nu nog het jongste (en tiende) kleinkind van prinses Margriet en professor mr. Pieter. Behalve bij haar doop hebben we haar 2 keer bij het kerstcircus én als bruidsmeisje van haar peettante prinses Carolina gezien. Dus wisten we al dat ze stijle blonde haren heeft en een spontaan meisje is...
 Tot slot nog een kleine terugblik met eerder vrijgegeven RVD foto's, waarin de jongsten centraal staan. Anna en Isabella zijn inmiddels zó groot geworden, het zijn al echte tieners. En voor mij blijven baby's, peuters en kleuters; de echte kleintjes, toch het allerleukst!
Alle foto's zijn afkomstig van http://www.koninklijkhuis.nl/foto-en-video/portretfotos/, ook de nieuwe foto: © RVD, foto: Frank van Beek.

9 opmerkingen:

 1. Wat een leuke log heb je ervan gemaakt! Leuk om de kids weer te zien. We hadden ze al een tijdje niet meer gezien, ja bij het kerst circus maar niet op zo'n officiele manier. Ik had de hoop op een nieuwe familie foto of iets dergelijks ook al opgegeven toen ik de nieuwe foto van Margriet zag. Maar gelukkig ook de hele familie weer in beeld. Emma is ook erg verandert in het gezicht echt een jonge dame. Benjamin is wat schuw en zit het liefst bij mama. En Anna en Isabella zijn echt verandert. Isabella ken je haast niet meer terug. Magali en Felicia zijn schatjes. Eliane is een heel mooie meisje om te zien. En Pieter lijkt inderdaad op Maurits. Die vergelijking heb je goed gevonden. Heel mooi hoe je de onderste twee collages heb gemaakt. Een mooie vergelijking. Ook leuk dat je de foto's precies in dezelfde volgorde hebt gezet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk om de hele familie weer eens compleet te zien. De kleinkinderen van Prinses Margriet en Prof.Mr. Pieter zijn echt gegroeid.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk gedaan zo met die oudere foto's erbij!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. leuke foto 's en leuke collage 's !
  Ze zijn echt een stuk groter worden....dus goed dat je de leeftijden ff noemt

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een mooie foto van de hele familie! Heel leuk gedaan! Echt een super leuke uitgebreide log heb je ervan gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat heb je er toch weer een leuke log van gemaakt, super!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Jenny,

  Bedankt voor je reactie in me gastenboek.
  Hele leuke log heb je gemaakt over de van Vollenhovens.
  Oude en nieuwe foto´s bij elkaar om te vergelijken, leuk gedaan.
  Heb jij ook al veel bedankkaartjes ontvangen van de Royals in de afgelopen jaren?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. We hebben Eliane nog maar 1 x bij de circusvoorstelling gezien

  BeantwoordenVerwijderen

Overstap naar andere website.

Vanwege de problemen met het invoegen van afbeeldingen, ben ik overgestapt naar: https://jennydierenfoto.wordpress.com/  Al heb ik in...