Welkom!!

Beste Bezoeker,

Welkom op mijn blog waar ik vanaf april 2011 over meerdere van mijn hobby's heb geblogd. In juni 2015 heb ik een nieuwe start gemaakt, vanaf nu zal mijn blog vooral over dieren gaan. Ook heb ik een Facebook pagina, Jenny's Pics waar ik foto's en filmpjes plaats.
Heeft u opmerkingen of vragen? Mail dan naar welkomoploekje16@hotmail.com. Veel plezier!

Tot ziens,
Jenny.

zaterdag 19 januari 2013

IJsbeer Eric in zijn nopjes!

 Iedereen kan opgelucht adem halen: ijsbeer Eric is weer helemaal beter! Vandaag heb ik met mijn eigen ogen gezien hoe hij geniet van het dikke pak sneeuw. Echt fantastisch! Hij rolt er door en gaat er languit in liggen slapen..
 Na even lekker door de sneeuw gerold te hebben en een stukje te hebben gelopen, last Eric even een rustpauze in.. IJsberin Olinka komt opeens op hem af hollen maar kuiert daarna weer rustig verder. Omdat hun zoon Vicks per ongeluk een steen tegen eén van de ramen van het bassin in het verblijf voor het ijsbeervrouwtje heeft gegooid, moest zij al in oktober intrekken in het verblijf van het mannetje. Eigenlijk begint de paartijd pas in februari.
 Eric is op 8 december 19 jaar geworden, hij is in 1993 in Berlijn geboren. Hij heeft maar liefst 14 jaar van zijn leven doorgebracht in Wenen (Oostenrijk.) Daar heeft hij 7 nakomelingen gekregen, zoons Lloyd, Nord, Felix, Arkos & Nanuq en dochters Nika en Lara. 5 daarvan met Olinka, alleen Nord en Felix hebben een andere moeder: Olga. In november 2008 vertrekt Eric naar Diergaarde Blijdorp in Rotterdam. Daar zit vrouwtje Tania op hem te wachten. Het klikt en er volgen paringen, Tania gaat zelfs in winterrust en kan via webcams gevolgd worden.. maar er wordt geen ijsbeerbaby geboren. Daarom vindt er een ruil plaats: Olinka komt ook naar Blijdorp! Daar arriveert ze op 4 maart 2010; nog precies op tijd voor de paartijd!
 Een aantal maanden leven Eric en Olinka samen, tot dat ze toch echt liever weer apart willen. Olinka komt flink aan en gaat in het kraamhol. En terwijl Eric buiten van de Nederlandse winter geniet, bevalt Olinka op 6 december van een tweeling. Eén beertje overleeft en in januari krijgt die de naam van z'n sponsor; Vicks. Het blijft goed gaan en op 17 maart 2011 komen moeder en kind naar buiten! In de maanden die volgen blijkt Vicks een mannetje te zijn. Eric kan vanuit zijn verblijf zijn zoon zien opgroeien. In oktober 2012 is de tijd gekomen dat Vicks verhuizen moet naar een andere dierentuin, Orsa Berenpark in Zweden. En dus kan er aan het verblijf gewerkt worden. Eric en Olinka zijn al snel weer aan elkaar gewend, maar Eric krijgt longontsteking. Weken blijft hij kwakkelen en worden de beren om de beurt binnen gehouden.. Maar nu, januari 2013, gaat het eindelijk weer goed met Eric en kan hij genieten van een dik pak sneeuw!! Meer over Eric lezen? BLOG.
Natuurlijk heb ik ook foto's van Olinka gemaakt. Deze zullen op een later tijdstip verschijnen op de speciale Dierentuinen-pagina.

5 opmerkingen:

 1. Prachtige foto's! Hij ziet er gelukkig uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. fijn dat ie weer beter is ! En nice picture 's ...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Jenny,

  das sind sehr schöne Fotos von Eric. Ich freue mich, dass er sichtbar wieder gesund ist.

  Rena von der knutitis

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wie er sich reckt in der Abendsonne, wunderbar. Es scheint ihm wieder wesentlich besser zu gehen.
  Danke für die aktuellen Fotos und Infos.

  water

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Danke für deinen Blogeintrag!
  Eric scheint wieder wohlauf zu sein
  und genießt sichtlich den Schnee. :)

  Grüsse Chris :wave:

  BeantwoordenVerwijderen

Overstap naar andere website.

Vanwege de problemen met het invoegen van afbeeldingen, ben ik overgestapt naar: https://jennydierenfoto.wordpress.com/  Al heb ik in...