Welkom!!

Beste Bezoeker,

Welkom op mijn blog waar ik vanaf april 2011 over meerdere van mijn hobby's heb geblogd. In juni 2015 heb ik een nieuwe start gemaakt, vanaf nu zal mijn blog vooral over dieren gaan. Ook heb ik een Facebook pagina, Jenny's Pics waar ik foto's en filmpjes plaats.
Heeft u opmerkingen of vragen? Mail dan naar welkomoploekje16@hotmail.com. Veel plezier!

Tot ziens,
Jenny.

woensdag 30 januari 2013

Koningin Beatrix maakt plaats voor Koning Willem-Alexander

Meteen nadat ik vernomen had dat de koningin een toespraak zou gaan houden dacht ik aan aftreden. Het was nog een paar uur spannend, maar toen bleek het inderdaad zo te zijn. Ik was er toch behoorlijk van ondersteboven! Koningin Beatrix hoopt morgen, 31 januari 2013, haar 75e verjaardag te vieren. Ze heeft een rustige oude dag verdiend, maar wat is het een vreemd idee, dat we over enkele maanden een koning hopen te krijgen..
Koningin Beatrix was een bijzondere Majesteit.. Zelfs al is ze bijna 33 jaar onze vorstin geweest, er was nog geen moment dat ik dacht: 'Zo is het wel goed.' De koningin heeft hele moeilijke jaren gehad, met het overlijden van haar man, prins Claus, en haar ouders, koningin Juliana en prins Bernhard en het ontzettende ski ongeluk van haar zoon prins Friso. Maar juist ook in die periode was er blijdschap voor koningin Beatrix, zij werd 8 keer oma. Van gravin Eloise (2002), prinses Amalia (2003), graaf Claus-Casimir (2004), gravin Luana (2005), prinses Alexia (2005), gravin Leonore (2006), gravin Zaria (2006) en prinses Ariane (2007). En haar kleinkinderen zijn nog steeds een bron van geluk! Na haar aftreden zal zij hopelijk nog meer van hen kunnen genieten!
Voor het gezin van prins Willem-Alexander en prinses Máxima zijn grote veranderingen aanstaande. De prinsesjes zijn nog maar zo klein, Ariane is net 6 als op 30 april haar vader koning zal worden. Prinses Amalia is nog maar 9 en dan al eerste in lijn van troonopvolging.. Maar het gezin is er klaar voor. Dankzij het vastberaden besluit van hun ouders hebben de meisjes zo normaal mogelijk op kunnen groeien, maar ook op een voorzichtige manier kennis gemaakt met het 'koninklijke leven.' Ik volg aan het einde van dit jaar de koninklijke familie 10 jaar lang. De prinsesjes zijn het middelpunt van mijn verzameling, en hen vaker zien, is toch ook wel weer leuk! Al had ik hen graag nog wat onbezorgde jaren gegund..

6 opmerkingen:

 1. Erg mooi geschreven! Ondanks de verwachting was en ben ik nog steeds wel 'ondersteboven' van haar aftreden..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi logje! Wat een bijzonder moment is het toch! Het zat er aan te komen , maar had het niet maandag verwacht. Nog steeds raar idee dat koningin beatrix gaat aftreden, maar zal vanzelf wel gaan wennen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. het is inderdaad aardig 'bizar' , maar ook uniek om mee te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super leuke uitgebreide log heb je ervan gemaakt, ben zo benieuwd naar 30 april!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Jenny,
  Mooie foto's van de koninklijke familie.
  Een prima moment om nu Willem Alexander en Maxima aan de troon te krijgen. Kan Beatrix wat meer in de luwte komen en van haar velverdiende pensioen gaan genieten.

  Groetjes, Marco

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zijn de prinsesjes er ook bij 's avonds?

  BeantwoordenVerwijderen

Overstap naar andere website.

Vanwege de problemen met het invoegen van afbeeldingen, ben ik overgestapt naar: https://jennydierenfoto.wordpress.com/  Al heb ik in...