Welkom!!

Beste Bezoeker,

Welkom op mijn blog waar ik vanaf april 2011 over meerdere van mijn hobby's heb geblogd. In juni 2015 heb ik een nieuwe start gemaakt, vanaf nu zal mijn blog vooral over dieren gaan. Ook heb ik een Facebook pagina, Jenny's Pics waar ik foto's en filmpjes plaats.
Heeft u opmerkingen of vragen? Mail dan naar welkomoploekje16@hotmail.com. Veel plezier!

Tot ziens,
Jenny.

zaterdag 18 oktober 2014

Prinses Estelle groeit op..

Het Zweedse prinsesje Estelle is een vrolijk peutermeisje. We zien haar heel regelmatig en daarbij word helemaal duidelijk dat het een spontaan, parmantig kindje is. De afgelopen periode waren er de volgende hoogtepunten in haar leventje:

Een officiële opdracht:
Prinses Estelle (2) heeft de titel hertogin van Östergötland en op 17 mei ging ze op bezoek in deze provincie. Eerst bezocht het gezin het kasteel van Linköping, waar een ruimte is vernoemd naar het prinsesje, de Hertogin Estelle-salon. Daarbij nam het meisje bloemen aan van een leeftijdsgenootje uit het publiek. Vervolgens opende Estelle die dag een sprookjespad, dat vlakbij een meer ligt. Ze bleek al heel zelfstandig te zijn en wandelde vrolijk voor haar ouders uit bij de bezichtiging van het pad, door de natuur, waarlangs diverse sprookjesdieren staan. Zo vond ze de gekroonde kikker erg interessant. Tijdens een toespraak vermaakte het prinsesje zich prima op een 'schommelzwaan,' de knobbelzwaan is de vogel die 'symbool' staat voor Östergötland.
Nationale Feestdag & Doop Leonore:
Op 6 juni 2014 is de Nationale Feestdag in Zweden. Prinses Estelle poseerde in de traditionele klederdracht in de tuin bij het Haga Paleis. Later op de dag, rond 18:00 uur, maakte ze met haar ouders een rijtoer in een koets en zwaaide vrolijk naar alle publiek. Twee dagen later stal het meisje de show tijdens de doop van haar nichtje Leonore. Ze had een prachtige eigen stoel en zat daarin keurig met de doopliturgie in haar handen. Toen het haar wat begon te vervelen ging ze even staan, maakte een dansje en bekeek wat boekjes bij haar moeder op schoot. (Foto's Nationale Feestdag: Kate Gabor.)

Verjaardag kroonprinses Victoria:
Daar is Estelle altijd de ster, wat doet ze haar naam toch eer aan! Op 14 juli vierde haar moeder traditiegetrouw haar 37e verjaardag op het eiland Öland, bij het koninklijke zomerverblijf. Natuurlijk was het kleine prinsesje daarbij ook aanwezig en ze genoot van alle drukte. Ze zag er schattig uit in haar jurkje, eerder gedragen door tante prinses Madeleine. Ook zagen we voor het eerst een paardenstaartje in het haar van Estelle. Samen met papa probeerde Estelle bellen te blazen, ze droeg een prachtige bloemenkrans in het haar en rende over het grasveld, kortom: wat was ze weer fotogeniek!


Drie generaties op de foto: 

Begin juli werden er foto's vrijgegeven met daarop koning Carl Gustav, zijn dochter kroonprinses Victoria en zijn kleindochtertje prinses Estelle. Zij brachten een bezoek aan het park Skansen (openluchtmuseum) in hartje Stockholm. In het dierentuin gedeelte bezochten zij de kinderboerderij waar het prinsesje de geitjes aaide en een ritje op een pony maakte. Verder bekeken ze nog andere dieren, zoals de lori-papegaaien. (Foto's: Kungahuset.se)

Voor het eerst naar de 'Voor'-school:

25 augustus ging er een nieuw hoofdstuk beginnen in het leven van prinses Estelle. De twee en half jarige peuter werd door haar vader en moeder weg gebracht naar Äventyret 'Het Avontuur', een peuterspeelzaal. Het belangrijkste motto van de school is 'weer of geen weer', wat inhoud dat de kinderen veel naar buiten gaan om een natuurgevoel te ontwikkelen. Estelle was niet onder de indruk van alle pers die haar opwachtte en zwaaide naar hen. 


8 opmerkingen:

 1. Wat een mooie log die met veel liefde is gemaakt. Jij komt er wel, met ups en downs, maar je komt er wel

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk dat we haar tijdens het opgroeien zo vaak krijgen te zien! Mooie log!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Jenny,
  Erg leuke en spontane opnames van deze prinsesjes.
  Wat een schattige koppies.

  Groetjes, Marco

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een super leuke blog heb je gemaakt van een heel lief schattig meisje.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een super mooie log over Estelle, Jenny! Het is een lief en vrolijk prinsesje om te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wat een heerlijk kind is het toch!!

  BeantwoordenVerwijderen

Hoe verder?

Het blijft zo lastig. Ik weet gewoon niet hoe ik verder wil met mijn blog. Maar eigenlijk ook niet hoe ik het nou moet doen met mijn foto...