Welkom!!

Beste Bezoeker,

Welkom op mijn blog waar ik vanaf april 2011 over meerdere van mijn hobby's heb geblogd. In juni 2015 heb ik een nieuwe start gemaakt, vanaf nu zal mijn blog vooral over dieren gaan. Ook heb ik een Facebook pagina, Jenny's Pics waar ik foto's en filmpjes plaats.
Heeft u opmerkingen of vragen? Mail dan naar welkomoploekje16@hotmail.com. Veel plezier!

Tot ziens,
Jenny.

donderdag 20 november 2014

Doop Willem Jan van Vollenhoven (1)

Genieten van de jongste generatie Oranjes!

 Hij werd geboren op 1 juli 2013, het jongste kindje van prins Floris en prinses Aimee. Direct bij het geboorte bericht werd er een foto vrij gegeven van de baby met zijn trotse oudere zusjes, Magali en Eliane. Het elfde kleinkind van prinses Margriet en professor Pieter van Vollenhoven draagt de naam Willem Jan. Naast de 'eerste foto' verschijnt er nog een gezinsfoto op het bedankkaartje, maar verder blijft het stil rondom de laatste van Vollenhoven telg. Tot de dag van zijn doop, die moest worden uitgesteld vanwege de ziekte van zijn oom prins Bernhard. En zo is het hele kleine baby'tje in 16 maanden tijd uitgegroeid tot een parmantige dreumes. Het draait die 9 november 2014 helemaal om hem! Het kleine prinsje.. ook al heeft hij dan geen titel.
 Dankzij een tip wisten ook Lichelle en Dagmar (voor mij beiden al jaren bekend dankzij hun koninklijke weblogs) dat eindelijk de 'grote' dag was aangebroken. Waarschijnlijk is dit de allerlaatste Oranjedoop van de van Oranje-Nassau & van Vollenhoven-tak. De Bourbon-Parma's en Guillermo's zouden nog wel wat kleintjes erbij kunnen krijgen, maar die dopen zijn helemaal besloten. Het leuke van de dopen in de kapel van Paleis het Loo is natuurlijk dat er toch fotografen en belangstellenden bij aanwezig kunnen zijn. En meestal werden er ook een paar foto's door de RVD vrijgegeven. In ieder geval hebben Lichelle en Dagmar uren gewacht in Apeldoorn omdat niet bekend was om welk tijdstip de doop zou zijn. Dankzij hun geduld kon ik deze collages maken! Nogmaals ontzettend bedankt!

 Aller eerst arriveerde prinses Beatrix, daarna het gezin van prins Floris. De kleine hoofdpersoon zat bij zijn moeder op schoot voorin de auto. Zijn zusjes Magali (7 jaar) en Eliane (5 jaar) achterin. Bijna tegelijkertijd kwam ook de koning met zijn gezin aan. De drie prinsesjes, Amalia (7 december hoopt ze alweer haar elfde verjaardag te vieren), Alexia (9) en Ariane (7) zagen er prachtig uit in hun identieke jassen. Hun mooie lange blonde haren hingen los en het was weer goed te zien dat het langzamerhand echt jongedames zijn geworden. Gelukkig namen beide gezinnen de tijd om te poseren voor de camera's.
Zowel prins Floris en prinses Aimee met hun drie kinderen als ook koning Willem-Alexander en koningin Máxima met hun drie meisjes wonen op landgoed den Horsten. Toch zullen de gezinnen elkaar niet zo heel erg veel zien denk ik. Maar het is natuurlijk prima mogelijk dat Magali en Ariane af en toe bij elkaar spelen, ze zijn namelijk haast even oud. En zo'n klein mannetje als Willem Jan zullen de prinsessen Alexia en Amalia ook wel geweldig vinden. We hebben de prinsesjes in het afgelopen jaar nog niet zo heel erg veel gezien, dus deze gelegenheid was welkom! Magali en Eliane waren begin februari van 2014 bruidsmeisjes bij de bruiloft van hun oom, Hans Sönghen. Maar vooral Eliane is alweer flink veranderd sinds toen.
 Nadat de gezinnen elkaar begroet hadden en er een 'groepsfoto' gemaakt was nam de koning het initiatief om even met zijn gezin apart te gaan staan. Vervolgens regisseerde koningin Máxima haar dochters verder zodat ze met hun drietjes apart voor de camera's poseerden. Amalia sloeg haar arm om haar zusjes heen en schaterde het uit. Wat me toch echt aan 'prinses glimlach' doet denken, de bijnaam van haar oma prinses Beatrix.. Alexia en Ariane waren iets terughoudender, maar wat toch duidelijk is: het zijn vrolijke meisjes!
 Ariane trok een guitig gezicht voor ze zich omdraaide, Amalia zwaaide nog eens en Alexia lachte nog een keer lief en toen gingen de prinsesjes naar binnen. Het gezin van prins Floris ging nog even met de trotse grootouders prinses Margriet en professor Pieter op de foto. Daarna liep de kleine Willem Jan met zijn lieve krullenbolletje zelf naar de kapel toe om gedoopt te worden. Grote zus Magali bleef nog even staan poseren.  Hij kon onmogelijk de doopjurk nog aan en daarom bediende de dominee de doop aan Willem Jan Johannes Pieter Floris van Vollenhoven in zijn schattige chique eigen kleertjes. Onder de peetouders bevond zich oom prins Pieter-Christiaan. De andere aanwezige kinderen verzamelden zich rondom de tafel met de doopkaarsen en de doopschaal, zoals te zien is op de foto's die tijdens de plechtigheid gemaakt werden.

Foto's met heel veel dank aan: © Lichelle Roozeboom www.kleineroyals.wordpress.com & Dagmar van Lith (Pinolovertje).

7 opmerkingen:

  1. Wat leuk dat we alle kindjes weer eens zagen, en wat is Willem-Jan een schatje. Iedereen zag er zo mooi uit!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een schitterende log heb je ervan gemaakt! Leuke foto's, enkele onbekende, staan er in.. Toch nog een oranje doop dit jaar, wie had dat nog verwacht?!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik zie de log nu pas, leuk gedaan, erg mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een prachtig verslag Jenny! Die dag is de mooiste van mijn leven! Zoveel Oranje kinderen op slechts enkele meters afstand! Schitterend! En de prinsesjes waren natuurlijk de kers op de taart voor mij! Prachtig! Ze zagen er zo mooi uit! Kan nog steeds niet helemaal geloven dat ik de foto's zelf heb gemaakt! En dat Willem-Jan zelf naar binnen liep was erg aandoenlijk! Kijk uit naar je tweede logje!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Een hele mooie log! Wat worden ze allemaal toch groot!

    BeantwoordenVerwijderen

Overstap naar andere website.

Vanwege de problemen met het invoegen van afbeeldingen, ben ik overgestapt naar: https://jennydierenfoto.wordpress.com/  Al heb ik in...