Welkom!!

Beste Bezoeker,

Welkom op mijn blog waar ik vanaf april 2011 over meerdere van mijn hobby's heb geblogd. In juni 2015 heb ik een nieuwe start gemaakt, vanaf nu zal mijn blog vooral over dieren gaan. Ook heb ik een Facebook pagina, Jenny's Pics waar ik foto's en filmpjes plaats.
Heeft u opmerkingen of vragen? Mail dan naar welkomoploekje16@hotmail.com. Veel plezier!

Tot ziens,
Jenny.

dinsdag 5 september 2017

Geboren in 2017 (2)

Vandaag gaan we eens kijken naar de dieren die geboren zijn in Ouwehands Dierenpark.

22/02/2017: Roloway meerkat.
Een hele bijzondere geboorte, deze zwaar bedreigde diersoort is niet veel te zien in Europese dierentuinen. En er worden niet veel jongen geboren. Het kleine aapje woog zo'n 600 gram toen het ter wereld kwam. 
De eerste foto's maakte ik begin maart, en bovenstaande is van juni. De eerste periode was het Roloway'tje heel afhankelijk van de moeder, maar al snel ging het op onderzoek uit!

Stokstaartjes.
Ergens rond 21 februari werden er 4 stokstaartjes geboren in Gorilla Adventure. Ontzettend schattig! De groep dient o.a. als ongediertebestrijders in het grote gorillaverblijf, waar ze zich niets aantrekken van de grote mensapen.

Geitjes.
5 april: Het geitje op deze foto was nog maar enkele dagen oud. Zo zie je het niet zo goed, maar het was een ukkepukje.
Bijna een maand later (2 mei) is er een nieuw geitje bij gekomen, wat is nummertje 1 al gegroeid!

Rendiertjes.
 Begin mei werden er ook rendieren geboren, in ieder geval 3 hebben het gehaald. Twee lichtgekleurde en een donkerbruine.


Doodshoofdaapjes.
Ook bij de doodshoofdaapjes was er flinke uitbreiding, diverse kleintjes van verschillende leeftijden heb ik er gezien.

Roodbuiktamarin-tweeling.
Deze aapjes wonen in een donker verblijf en foto's maken is daarom erg lastig. Op 9 mei werd er een tweeling geboren bij de roodbuiktamarins en op de foto zijn ze een maand oud. Video Ouwehands Facebook.

Ringstaartmaki.
 In de week van 19 mei is een ringstaartmaki bevallen. Dat betekent genieten voor zowel moeder, als groepsgenoten en bezoekers! Ook dit kleintje groeit als kool (foto's van 9/6 & 10/8).

Zeeleeuwtje.
Ouwehands Dierenpark maakte op 22 juni bekend dat er een zeeleeuwtje geboren was; een mannetje. Op 10 augustus kwam als verrassing moeder Loes (de oudste van het park, 20 jaar) met haar pup in de show naar voren.

Sneeuwuiltjes.

Eigenlijk jaarlijks zijn er sneeuwuilskuikens, zo ook dit keer, eind juni. In het begin zitten ze verscholen onder de moeder, maar later verraden ze zich door hoge pieptonen. Door dat ze zo donzig zijn, lijken de kuikens al snel groot! Toch duurt het nog een tijd voor ze hun volwassen verenkleed hebben.

Stoombooteendenkuikens. 
De eerste keer dat ik ooit stoomboot-eenden met kuikens zag. (Ja, ze heten echt zo!) Daarnaast ook een aantal rode ibissen met hun zwarte kuikens; en een paar jonge gewone jaarvogels gezien.

Ongetwijfeld heb ik nog jonge dieren gemist, maar dit is mijn persoonlijke verslag ;)9 opmerkingen:

 1. Mooie log weer. Prachtige foto's heb je gemaakt. Ik vind vooral die stokstaartjes zo lief om te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Jenny,
  Wat een mooie reeks met allemaal jonge dieren. Er zijn er inderdaad aardig wat geboren. Grappig die jonge ringstaartmaki op moeders rug en ook die jonge sneeuwuil heb je erg mooi gefotografeerd. Erg mooie foto's!!

  Groetjes, Marco

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een schattige foto's allemaal!!! Leuk dat je ons zo op de hoogte houd van alle geboren dieren baby's in de Nederlandse dierentuinen!!! Erg schattig allemaal!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Weer een prachtig fotoverslag, Jenny. Ouwehands is een vriendelijk park, 'k kom er helaas te weinig! Ook ik ga voor de foto van de uil, die is super. Maar de rest is ook om jaloers op te worden, ik heb ze niet!! Gr Jan W

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind dit echt enig zeg.
  Zo leuk al deze dieren en dan de kleintjes ohhhh...... zo lief zeg!
  Alle foto's zijn hele vertederend maar dat kleine olifantje wint het hoor.
  Groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De foto van Ringstaartmaki en het sneeuwuiltje zijn mijn favoriet. Prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Awww... Wat een schattige plaatjes!! <3 Hoe kom jij bij die verblijven vandaag :P

  BeantwoordenVerwijderen

Hoe verder?

Het blijft zo lastig. Ik weet gewoon niet hoe ik verder wil met mijn blog. Maar eigenlijk ook niet hoe ik het nou moet doen met mijn foto...