Welkom!!

Beste Bezoeker,

Welkom op mijn blog waar ik vanaf april 2011 over meerdere van mijn hobby's heb geblogd. In juni 2015 heb ik een nieuwe start gemaakt, vanaf nu zal mijn blog vooral over dieren gaan. Ook heb ik een Facebook pagina, Jenny's Pics waar ik foto's en filmpjes plaats.
Heeft u opmerkingen of vragen? Mail dan naar welkomoploekje16@hotmail.com. Veel plezier!

Tot ziens,
Jenny.

donderdag 16 mei 2013

Noordje & Pixel spetterplezier.

17 april 2013, een zonnige dag voor een bezoekje aan de ijsbeertjes van Dierenrijk! Noordje en Pixel zijn nu 5 maanden en enorm gegroeid. Ze spelen veel en ontdekken de wereld. Inmiddels hebben de kleintjes ook kennis gemaakt met water! Moeder Frimas heeft hen zwemles gegeven.
Pixel speelt met een blauw tonnetje, maar Noordje mag ook even kijken. Pixel is het natte beertje, aan Noordje is duidelijk te zien tot hoe ver ze het water in is geweest. Mama Frimas gooit op een gegeven moment het tonnetje het water in en dan gaat Pixel er weer achteraan, hij is een echte waterrat. Ook Frimas duikt het zwembad maar al te graag in!
Een tijdje terug had Noordje een bult op haar neus, waarschijnlijk een ontsteking, waarvoor ze medicijnen (een spuitje) heeft gekregen. Daarna ging het weer goed, al leek ze deze dag niet helemaal fit. Vooral 's middags was ze heel sloom en hijgde ook; mogelijk vanwege de omschakeling van het weer- het was een stuk warmer geworden.
 Gelukkig is het nadien niet meer voorgekomen dat Noordje niet in orde was. En sommige ijsberen houden nu eenmaal meer van zwemmen dan anderen, al spettert Noordje inmiddels net zo graag als Pixel! Vanaf de kant voerde Noordje haar eigen showtje op, zodat niet iedereen alleen maar aandacht had voor de zwemmende ijsberen..
Frimas gaat nog eens naar de kant toe om te proberen of Noordje echt niet mee komt spelen. Uiteindelijk gaat ze het water uit en haalt ook het blauwe tonnetje er uit, zodat Noordje er mee op de kant kan spelen. Pixel wil ook, maar samen spelen kunnen ze die dag niet zonder ruzie maken. Dan maar om de beurt!
Overigens is de ijsbeertweeling vandaag (16 mei) precies een halfjaar oud; ze werden 16 november geboren. In dat halfjaar zijn Noordje en Pixel van hulpeloze diertjes van ongeveer 600 gram gegroeid naar flinke ijsbeertjes van ongeveer 30 kilo..
Meer foto's van die dag Dierenrijk zien? Bezoek de Dierentuinen pagina.

6 opmerkingen:

 1. Hoi Jenny,
  Wat een geweldige foto's heb je weer gemaakt!! Echt prachtig zo met die kleintjes erbij. Die ijsberen met jonkies zijn altijd zo grappig om te zien, ik kan daar wel uren naar kijken.
  Ik vind het altijd erg leuk om dit soort foto's van jouw te zien met die verhaaltjes erbij. In Blijdorp is Vicks weer tijdelijk te zien, maar ik heb helaas nog geen tijd gehad om te gaan.

  Groetjes, Marco

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooi verslag! Heel leuk om te zien en zo mee te beleven met al die foto's. Echt schattig die kleintjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Echt heel leuk die beetjes, je zou ze zo mee naar huis willen nemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Beetjes moet natuurlijk beertjes zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtige beelden van deze beertjes!! Ik zou ze niet mee naar huis nemen maar ze fotograferen en ontmoeten lijkt me ook super! Leuk dat je dit zo veel doet!!

  BeantwoordenVerwijderen

Overstap naar andere website.

Vanwege de problemen met het invoegen van afbeeldingen, ben ik overgestapt naar: https://jennydierenfoto.wordpress.com/  Al heb ik in...