Welkom!!

Beste Bezoeker,

Welkom op mijn blog waar ik vanaf april 2011 over meerdere van mijn hobby's heb geblogd. In juni 2015 heb ik een nieuwe start gemaakt, vanaf nu zal mijn blog vooral over dieren gaan. Ook heb ik een Facebook pagina, Jenny's Pics waar ik foto's en filmpjes plaats.
Heeft u opmerkingen of vragen? Mail dan naar welkomoploekje16@hotmail.com. Veel plezier!

Tot ziens,
Jenny.

donderdag 30 mei 2013

30 april 2013, de prinsesjes in de schijnwerpers!

Meisjes om trots op te zijn! 
 
In het interview met de toen nog toekomstige koning Willem-Alexander en koningin Máxima kwamen ook hun 3 dochters ter sprake. Zo werd er gevraagd hoe zij die avond, 28 januari, beleefd hebben: "Wij gingen samen naar Huis ten Bosch met de meisjes en hebben daar samen gegeten en de uitzending bekeken." Ze hadden er al wel over gesproken, ook met de kinderen. "Het was een heel emotioneel moment." Op de vraag 'Gaat u repeteren?' antwoordde prinses Máxima: "Absoluut, en zeker ook met de drie meisjes, dat ze weten waar we aan toe zijn." Ze zijn er de hele dag bij, " voor de abdicatie van mijn schoonmoeder, de huldiging en voor het feest 's avonds, dus het is ook voor hen wel bijzonder." Vanaf toen wisten we dus zeker dat de prinsesjes er alledrie bij zouden zijn!
 
De prinsesjes realiseerden zich heel goed wat er zou gaan gebeuren. "Amalia, die beseft het heel goed, dat daarna.. Daarna is zij aan de beurt." Willem-Alexander vertelde:  "De vraag was aan mij van, 'Hoeveel jaar ga jij het doen?' " Over de opvoeding zei hij: "De kinderen zijn gewoon alledrie onze kinderen en we houden van alledrie evenveel." Amalia wil hij tot haar 18e "zoveel mogelijk afschermen, dus ook geen officiële activiteiten zelf ondernemen, of in ieder geval zo min mogelijk. Proberen haar echt zoveel mogelijk een jeugd te geven, met haar zusjes, met haar vriendinnen en vriendjes en haar op een afgeschermde manier proberen te laten ontdekken wie ze is. Als je niet zelf kunt ontdekken wie je bent, dan kun je nooit een goede dienende functie in de toekomst hebben."
 
 En toen was het zover. Eerst de abdicatie, daarna de balkonscene. De drie A-tjes zien er schattig uit in hun geel/witte mouwloze jurkjes, met kraagje en licht geplooid rokje en een strik op de taille. In hun losse haren dragen ze een diadeem met een gele bloem. Prinses Ariane komt binnen aan de hand van tante prinses Mabel, maar loopt dapper vooruit langs de lange rij van mensen die ze een handje geeft. (Voorzitters van de Eerste en Tweede Kamer, de leden van de Rijksministerraad, de vicepresident van de Raad van State, de gouverneurs en premiers van Aruba, Curaçao en Sint Maarten.) Prinses Amalia loopt naast tante prinses Laurentien en prins Constantijn ontfermt zich over prinses Alexia, die vervolgens ook keurig iedereen de hand schudden. Ariaantje friemelt tussendoor een beetje verlegen met haar vingers over haar gezicht, prinses Laurentien fluistert Amalia nog wat in het oor.
Tijdens het voorlezen en het tekenen van de Akte van Abdicatie lijken de meisjes zich zeker bewust van het bijzondere moment, al hebben ze ook even pret. De prinsesjes kijken hun ogen uit in de Mozeszaal, er hangen schilderijen, prachtige kroonluchters en het plafond is al even mooi! Ariane heeft een beetje moeite om zich de hele tijd te concentreren. Alexia waait zich met het papiertje waarop haar naam staat koelte toe. Amalia is nu prinses van Oranje; hun vader koning Willem-Alexander!
Eerst hebben de prinsesjes al voor het raam gekeken naar de enorme menigte mensen, daarna mogen zij bij hun vader en moeder op het balkon komen. Het gejuich zwelt aan en prinses Alexia begint direct te zwaaien! Prinses Ariane steekt haar handje op tot dat ze goed staat en echt gaat wuiven, ze is duidelijk overweldigd door de duizenden mensen. Prinses Amalia lijkt allerminst onder de indruk, met een grote armzwaai laat ze zien eén van de belangrijkste taken van een koningin al onder de knie te hebben. Haar vader geeft haar een kus, een soort bezegeling van de gedachte: 'Voorlopig neem ik de last op mijn schouders, geniet jij maar van je jeugd!'
's middags begint om 14.00 uur de inhuldigingsdienst. De drie prinsesjes verlaten hand in hand het Koninklijk Paleis, Amalia in het midden. Ze lopen vooraan de stoet met prinses Beatrix en de overige leden van de koninklijke familie, over de blauwe loper. Gehuld in koningsblauwe jurkjes van modehuis Natan en hun haren licht gekruld, met bijpassende linten er in, zien de meisjes er prachtig uit! De jurkjes lijken op elkaar, maar zijn toch allemaal net iets anders; geinspireerd door eigengemaakte ontwerpen van Amalia, Alexia en Ariane.
Prinses Alexia en prinses Amalia lachen vriendelijk naar de fotografen in het persvak terwijl ze daar voorbij lopen, prinses Ariane kijkt een beetje ernstig. Ze is ook duidelijk een stuk korter dan haar oudere zusjes. Voorop loopt de griffier van de eerste kamer de Nieuwe Kerk binnen, direct daar achter komen de drie prinsesjes. Prinses Alexia durft uit verlegenheid haast niet op te kijken, het is ook spannend, zo'n volle kerk in te lopen! Prinses Ariane kijkt afwisselend naar de grond en dan voor zich, maar prinses Amalia schrijdt als een waardige prinses van Oranje naar binnen.
Bijna bij hun plaatsen gekomen, geeft Amalia haar zusje Ariane een zacht duwtje, Ariane's stoel staat het meest naar rechts. Alexia's hand blijft ze vasthouden tot vlak voor de mooie zetels. Voor de jongste 2 is er een voetenbankje bij, omdat zij nog niet bij de grond kunnen. Ariane's schoen zit niet goed, ze frutselt er wat aan voor ze goed gaat zitten. Alexia kijkt vol ontzag naar boven en Amalia bladert wat in het programmaboekje. Alexia zegt iets tegen oma prinses Beatrix. Even daarna komt hun kindermeisje, Eveline van de Bent, checken of alles goed gaat met de prinsesjes.
Prinses Beatrix legt oudste kleindochter Amalia af en toe wat uit. Amalia is heel serieus, ze let goed op, er is (als alles goed is) maar eén generale repetitie voor haar.. Als de koning en koningin binnen zijn klinkt het Wilhelmus. Amalia zingt goed mee, Alexia uit volle borst en ook Ariane zal zeker ons volkslied kennen! Tijdens het applaus voor hun oma ontspant Amalia even, lacht trots en klapt zolang ze kan mee. Haar zusjes klappen op hun eigen manier.. Er gebeuren 2 opmerkelijke dingen tijdens de dienst, Amalia knikt 'koninklijk' als haar naam genoemd wordt en ze gaapt. Hier over in een volgende log meer.

 Met een serieus gezichtje verlaten de drie hand in hand de kerk, maar als er buiten luid gejuich klinkt lachen ze en steken hun hand op om te zwaaien. Amalia geeft Ariane daarbij een beetje leiding. Er klinkt luid geroep: "Amalia, Amalia, nog eén foto!"

Foto's: Royaltypictures, RVD en screenshots.

8 opmerkingen:

 1. Geweldige log! Zit veel werk in! Echt leuk zo'n log 'door de ogen van' de prinsesjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachige log! Ik had hem gisteren al bekeken maar toen had ik geen tijd om te reageren! Prachtige momenten mooi omlijst in deze collages!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een hele leuke log! Ook hele leuke collages!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een gave log en collages! Echt super!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je hebt er weer iets heel moois van gemaakt hoor! Wat een werk is dit geweest. De foto's blijven mooi om steeds weer terug te zien. Ze zagen er heel mooi uit en ze deden zo goed hun best. Die gaap van Amalia... zo schattig. Het was ook een heel bijzondere dag voor de meisjes, daar zou je ook moe van worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een super leuke uitgebreide log!
  En ook echt superleuke collages..!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooie uitgebreide log met mooie collage's. T'was een onvergetelijke dag.

  BeantwoordenVerwijderen

Overstap naar andere website.

Vanwege de problemen met het invoegen van afbeeldingen, ben ik overgestapt naar: https://jennydierenfoto.wordpress.com/  Al heb ik in...