Welkom!!

Beste Bezoeker,

Welkom op mijn blog waar ik vanaf april 2011 over meerdere van mijn hobby's heb geblogd. In juni 2015 heb ik een nieuwe start gemaakt, vanaf nu zal mijn blog vooral over dieren gaan. Ook heb ik een Facebook pagina, Jenny's Pics waar ik foto's en filmpjes plaats.
Heeft u opmerkingen of vragen? Mail dan naar welkomoploekje16@hotmail.com. Veel plezier!

Tot ziens,
Jenny.

dinsdag 20 augustus 2013

De eerste weken van prins George.

 Natuurlijk is het niemand ontgaan dat de langverwachte 'Royalbaby' op maandag 22 juli eindelijk ter wereld is gekomen. De Britse prins William en zijn vrouw hertogin Catherine werden ouders van een prachtig zoontje. Een overzicht van de eerste weken van het nieuwe prinsje, sinds 24 juli, George Alexander Louis van Cambridge.  Prins William: "Zoals elke nieuwe ouder weet, wil je je kindje maar al te graag laten zien en zeggen dat hij het mooiste of beste kind is dat er is."
Om 16.24 uur Engelse tijd wordt na een voorspoedige bevalling  het eerste kindje van prins William en hertogin Catherine geboren. "It's a boy!" Het prinsje is derde in lijn van troonopvolging, na zijn grootvader prins Charles en zijn vader. Het jongetje komt ter wereld in de privé-vleugel van St. Mary’s Hospital in Londen. Moeder en kind maken het goed, vader was aanwezig bij de geboorte. Prins Charles zegt onder meer in een verklaring: "Mijn vrouw en ik zijn beide dolgelukkig met de komst van mijn eerste kleinkind. Het is een ongelofelijk speciaal moment voor William en Catherine en we zijn zo blij voor de geboorte van hun baby jongen." Ook koningin Elisabeth en prins Phillip laten weten verheugd te zijn vanwege de komst van hun eerste achterkleinzoon.
 
De eerste nacht brengt het nieuwe gezin in het ziekenhuis door. De volgende morgen laat een zegsman van Kensington Palace weten : "Moeder, zoon en vader maken het deze morgen goed”. Het eerste kraambezoek bestaat uit de ouders van Kate, moeder Carole Middleton zegt bij het vertrek tegen de pers: 'Hij is prachtig. Het gaat heel goed." Vervolgens komen prins Charles en hertogin Camilla de kleine prins voor het eerst bewonderen. Dinsdagavond na zevenen (lokale tijd) komen de kersverse ouders, William & Kate hun baby laten zien aan de rijen pers en publiek die daar op hebben gewacht. Het prinsje is gewikkeld in een witte deken, en een stukje van zijn hoofdje en een handje zijn te zien. Onder luid gejuich komt het stralende paar naar buiten en zwaait naar de menigte mensen. Catherine wiegt haar zoontje en heel voorzichtig geeft ze hem over aan William.Hij vertelt: "Hij heeft een goed paar longen, dat zeker! Hij is een grote jongen, hij is best zwaar. We werken nog aan een naam."

Catherine valt hem bij als hij zegt dat het 'erg emotioneel' was. "Heel emotioneel, het is een bijzondere tijd. Elke ouder zal dit gevoel kennen." William vult aan: "Heel speciaal." Als de trotse vader zegt: "Gelukkig lijkt hij op haar.." schudt Kate haar hoofd, "Dat weet ik nog niet zo zeker." Prins William heeft de eerste luier verschoond, bevestigt prinses Catherine, "Het ging heel goed." Over het haar (weinig en blond) van het pasgeboren prinsje grapt William: "Hij heeft veel meer dan ik, gelukkig." Wat later vertrekt het gezinnetje, William zet de maxicosie met zijn zoontje - gewikkeld in een schattige omslagdoek, wit met vogeltjes erop, al snel daarna uitverkocht - in de auto en rijdt daarna zijn vrouw en 'baby Cambridge' naar Kensington Palace.Daar komt koningin Elizabeth de volgende morgen de baby bewonderen, waarna het gezin naar Bucklebury vertrekt. In dit dorpje, nabij Londen, wonen de ouders van Kate. Woordvoerders laten weten dat William en Kate daar in alle rust "tijd met hun zoon zullen doorbrengen om hem goed te leren kennen."
Ook de naam van het prinsje wordt bekendgemaakt, hij heet George Alexander Louis. Daarna horen we over de kleine George als zijn oom, prins Harry, hem heeft bewonderd. "Hij huilde tranen met tuiten, zoals alle baby's doen." In een interview vertelt prins William over de eerste weken: "Ik was zo ontzettend blij met George, en Catherine ook, dat we hem aan iedereen wilden laten zien. Hij is een beeetje een boefje, om het maar zo uit te drukken. Hij doet me denken aan mijn broer of mijzelf toen we jonger waren. Maar het gaat heel goed met hem. Hij wordt graag vaak verschoond. Hij groeit erg snel, maar hij is een kleine vechter, nogal druk en beweeglijk. En hij wil niet veel slapen, dus dat is een beetje een probleem." Opa Michael Middleton heeft begin augustus de eerste 'officiële' foto's gemaakt, die sinds gisterenavond op internet te vinden zijn. Ook de hond, Lupo, hoort natuurlijk bij het gelukkige gezin! Kleine George slaapt prinsheerlijk in de armen van zijn moeder..

9 opmerkingen:

 1. De bovenste collage lijkt net een geboortekaartje..(moet het waarschijnlijk ook voorstellen)
  en die hond is net zo zwart als Skipper ;)

  De overhemden van William lijken trouwens wel heel veel op elkaar, zeg..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een super leuke uitgebreide log! Erg leuke foto's zijn er weer gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. leuk gedaan Jenny! Lekker uitgebreid. Als ik het zo lees krijgen William en Catherine nog heel wat te stellen met hun zoon. Wel jammer vind ik dat je zo weinig van hem ziet op de foto's.. Je kunt niet echt duidelijk zijn gezichtje zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuke log! De nieuwe foto's van het gezinnetje zijn echt leuk, alleen jammer dat we George niet echt 'goed' kunnen zien! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een lieve log over prins George! Leuk prinsje is he om te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een super leuke log! Echt een schatje die George..!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooie log heb je gemaakt! Tot mijn grote schrik kwam ik erachter dat ik deze log al heel veel bekeken en gelezen heb maar er nog geen reactie van mij stond! Dan maar iets later ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Beetje late reactie.. Maar leuke log weer!

  BeantwoordenVerwijderen

Overstap naar andere website.

Vanwege de problemen met het invoegen van afbeeldingen, ben ik overgestapt naar: https://jennydierenfoto.wordpress.com/  Al heb ik in...