Welkom!!

Beste Bezoeker,

Welkom op mijn blog waar ik vanaf april 2011 over meerdere van mijn hobby's heb geblogd. In juni 2015 heb ik een nieuwe start gemaakt, vanaf nu zal mijn blog vooral over dieren gaan. Ook heb ik een Facebook pagina, Jenny's Pics waar ik foto's en filmpjes plaats.
Heeft u opmerkingen of vragen? Mail dan naar welkomoploekje16@hotmail.com. Veel plezier!

Tot ziens,
Jenny.

maandag 24 februari 2014

Verjaardagen prinsessen Ingrid Alexandra & Estelle.

De Noorse erfprinses (tweede in lijn van troonopvolging, na haar vader kroonprins Haakon) vierde haar tiende verjaardag op 21 januari. Ingrid Alexandra heeft humor; op de vraag: 'Wat wil je later worden?' antwoordde ze: "Dan wil ik graag kroonprinses worden!" Haar moeder Mette-Marit noemt haar 'erg grappig en creatief' en ik denk dat ze daarmee een goede omschrijving te pakken heeft van prins Ingrid Alexandra..
 
 21 januari 2004 om 9.13 uur 's ochtends kwam het prinsesje ter wereld in het Rikshospitalet University Hospital in Oslo. Zij woog bij haar geboorte 3686 gram en was 51 cm. lang. De volgende dag werden haar namen bekend gemaakt: Ingrid Alexandra. Sinds 1990 is de grondwet gewijzigd waardoor een prinses dezelfde rechten heeft gekregen als een prins, Ingrid Alexandra is de eerste vrouwelijke troonopvolger van Noorwegen. Haar doop was in de kapel van het Paleis op 17 april 2004, opa en peetvader koning Harald mocht haar ten doop houden. Het meisje huilde tijdens de plechtigheid, eenmaal terug bij haar moeder was ze weer stil. De familie verscheen vervolgens ook nog op het balkon, kleine Ingrid was hierbij natuurlijk het middelpunt. Ingrid Alexandra groeit op met haar halfbroer Marius (1997) en jongere broertje Sverre Magnus (2005). Ze begon op 4 januari 2006 op de 'kleuterschool' en op 19 augustus 2010 op de Jansløkka basisschool. Ingrid is het eerste lid van de Noorse koninklijke familie die naar een lokale school gaat. Dit omdat haar ouders haar een zo gewoon mogelijke opvoeding willen geven. Ingrid Alexandra vertelde zelf in een interview: "Ik word als een gewoon meisje behandeld. Misschien herkent ook niet iedereen mij. Ik ben net als ieder ander en iedereen doet gewoon tegen mij. Ik ben ook een heel gewoon meisje."  De wereldreis die het kroonprinselijk gezin maakte was dan weer niet zo gewoon..
 
 
Af en toe verschijnt prinses Ingrid in het openbaar, zoals bij sportwedstrijden en elk jaar op de Nationale Feestdag op 17 mei. Dat laatste is een hele opgave voor Ingrid Alexandra en Sverre Magnus, gelukkig vinden ze afleiding in hun hond Milly Kakao. "Het is soms erg leuk om koninklijk te zijn en soms is het saai. Wat ik bijvoorbeeld heel erg saai vind is als er foto's gemaakt worden. Als je steeds maar moet blijven zitten, zitten en zitten en het niet lukt om de perfecte foto te maken."  Toch heeft het prinsesje daar inmiddels al minder moeite mee, getuige de foto's die in de zomer van 2013 werden gemaakt en nu vrijgegeven zijn voor haar 10e verjaardag. Heel duidelijk laten die zien dat ze al een jongedame is geworden. Prinses Ingrid Alexandra heeft enkele officiële opdrachten gehad, die meestal met het milieu te maken hadden, de eerste keer was in 2009. En ze was bruidsmeisje toen haar peetmoeder kroonprinses Victoria van Zweden in 2010 trouwde, net als haar  'collega's' prinses Amalia en prins Christian. De hobby's van Ingrid zijn: tekenen, boeken lezen, naar muziek luisteren, piano spelen en spelen met de hond Milly Kakao. In de winter skiën en in de zomer houdt ze van zwemmen. Verder vindt ze het leuk om met haar broers te spelen.
 
 Op 23 februari 2012 kwam het Zweedse erfprinsesje Estelle ter wereld, gisteren vierde zij dus haar tweede verjaardag. Drie dagen eerder werd haar nichtje geboren; het dochtertje van prinses Madeleine en Christopher O'Neill. Nu hebben koning Carl Gustaf en koningin Silvia 2 kleindochters! Prinses Estelle is een vrolijk en ondernemend peutermeisje, wat we heel regelmatig te zien krijgen. Ze mag mee naar allerlei activiteiten die haar ouders ondernemen en er worden regelmatig foto's van haar vrij gegeven. Zo ook nu ze 2 kaarsjes uit heeft geblazen.
 
 Het prinsesje werd om 04:26 uur geboren in en was bij de geboorte 51 centimeter lang en woog 3280 gram. De koning maakt op 24 februari haar namen bekend: Estelle Silvia Ewa Mary en haar titel is hertogin van Östergötland. Prinses Estelle wordt gedoopt op 22 mei 2012 in de kapel van het Paleis in Stockholm, eén van haar peetouders is (nu) koning Willem-Alexander.

 
Estelle heeft in het afgelopen jaar wat lichter én langer haar gekregen. De 'Estelle-look' is compleet met een strik in het haar, die op haar verjaardagsfoto's met recht 'strik' genoemd mag worden. Hoe meer haartjes, hoe groter het strikje geworden is. Het prinsesje draagt een schattig rokje, blousje en vestje van Marie-Chantal (de kinderkleding van de Griekse prinses Marie-Chantal.) Voor wie het leuk vindt, op deze website valt van alles over de kleertjes die prinses Estelle draagt te lezen. Wat ik verder nog leuk vind om te vertellen: nog voor haar tweede verjaardag heeft het prinsesje haar debuut op de ski's gemaakt! Verder is Estelle een kunstenaartje in de dop, ze is op eén van de nieuwe foto's aan het verven..
 
Foto's Ingrid-Alexandra: Sølve Sundsbø / Det kongelige hoff  & Kongehuset.no, screenshots.
Bekijk ook deze uitzending: Blauw Bloed 9e verjaardag.
Foto's Estelle: Kate Gabor/Kungahuset.se & Kungahuset.se.

7 opmerkingen:

 1. Wat een geweldig leuke, uitgebreide log! Wat een werk moet dat geweest zijn zeg! Heel erg leuk gedaan. Ik vind het zelf altijd geweldig leuke meiden, zo lekker spontaan en vlot. Ook lijken ze altijd leuk op foto's te staan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. WOWWW, Wat een mooie log heb je er van gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat heb je er weer een mooie log van gemaakt! Super!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie log! Wat een schatjes zijn het! En wat een super mooie foto's zijn er vrij gegeven van de meisjes!

  BeantwoordenVerwijderen

Overstap naar andere website.

Vanwege de problemen met het invoegen van afbeeldingen, ben ik overgestapt naar: https://jennydierenfoto.wordpress.com/  Al heb ik in...