Welkom!!

Beste Bezoeker,

Welkom op mijn blog waar ik vanaf april 2011 over meerdere van mijn hobby's heb geblogd. In juni 2015 heb ik een nieuwe start gemaakt, vanaf nu zal mijn blog vooral over dieren gaan. Ook heb ik een Facebook pagina, Jenny's Pics waar ik foto's en filmpjes plaats.
Heeft u opmerkingen of vragen? Mail dan naar welkomoploekje16@hotmail.com. Veel plezier!

Tot ziens,
Jenny.

woensdag 31 augustus 2016

Apen blijven boeien!

Apenheul, 22 juni 2016.
Ik vond toch zoveel foto's de moeite waard om op mijn blog te zetten.. Ben een hele tijd bezig geweest ermee. In de bovenstaande collage met de klok mee: doodshoofdaapje, blauwoogmaki vrouwtje, blauwoogmaki mannetje, doodshoofdaapje, ringstaartmaki met tweeling, springtamarin en orang-oetan Kevin.
Met name van de gorilla's had ik die keer heel veel goede foto's. Dat kwam doordat het niet zo zonnig was. Hier ligt Chama (03/07/2011) op haar rug te realexen.
Jambo is de leider van de groep en alle jonge dieren zijn z'n kinderen. Linksonder is Wimbe (2008) aan het pootjebaden. Rechtsonder moeder Mandji met dochter Nemsi.
De oudste zoon van Jambo heet Mapasa (2007). Hij is opgevoed door Mandji maar eigenlijk is Kisiwa zijn moeder. Naar mate hij ouder wordt begin ik steeds meer gelijkenis te zien.
Het leven op het gorilla-eiland bestaat uit luieren, eten, rondtrekken over het eiland en akkefietjes met de andere apensoorten (vooral met de L'Hoestmeerkatten, hier op de foto.)
Daarnaast spelen de gorilla's graag; met elkaar, met water, door te klimmen en klauteren, in het zand en bijvoorbeeld door borstroffeltjes te oefenen. M'Fugaji (2009)  hier boven op de collage is Jambo's oudste dochter.
 Bij de berberapen waren enkele baby's te bewonderen. Eentje daarvan werd meegesleept door zijn oudere broer of zus.
Beelden van het spelen met water, wat die dag volop gedaan werd, een heuse spettershow!

Burgers' Zoo, 25 juni 2016.

Zoals ik al vaker geschreven heb vind ik de gorilla-groep van Burgers' Zoo ook geweldig. In deze collage linksboven & onder: leider Bauwi; midden van boven naar beneden: N'Irale (23/11/2013), N'Kato (13/06/2013) & N'Hasa (13/06/2013); rechtsboven: N'Gayla en rechtsonder: Nakou (2009) vindt de regen maar niets...

Wat doen gorilla's in de regen?

Samen met de gorilla's leven nog niet zo heel erg lang ook goudbuikmangabeys. Eerst bleven die in de bomen, maar tegenwoordig komen ze ook op de grond. Dat zorgt voor veel interactie..

5 opmerkingen:

 1. Hoi Jenny,
  Wat een mooie reeks foto's!! Die gorilla's zijn echt super om te zien. Geweldig ook dat filmpje, net mensen (of zijn wij net gorilla's..hihi..)!!

  Groetjes, Marco

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Echt prachtige beesten! En hele mooie foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Jenny,
  dit zijn echt weer prachtige foto's van verschillende soorten apen. De Gorilla's zijn altijd zeer imposant maar ik vind de goudbuikmangabeys ook echt prachtige aapjes zeg. Je geeft de foto's ook altisj zo leuk weer :-) Het filmpje is er ook eentje waar je "u" tegen zegt :-) Ik heb weer genoten.
  Groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtige foto's! Apen zijn altijd leuk om naar te kijken!

  BeantwoordenVerwijderen

Overstap naar andere website.

Vanwege de problemen met het invoegen van afbeeldingen, ben ik overgestapt naar: https://jennydierenfoto.wordpress.com/  Al heb ik in...