Welkom!!

Beste Bezoeker,

Welkom op mijn blog waar ik vanaf april 2011 over meerdere van mijn hobby's heb geblogd. In juni 2015 heb ik een nieuwe start gemaakt, vanaf nu zal mijn blog vooral over dieren gaan. Ook heb ik een Facebook pagina, Jenny's Pics waar ik foto's en filmpjes plaats.
Heeft u opmerkingen of vragen? Mail dan naar welkomoploekje16@hotmail.com. Veel plezier!

Tot ziens,
Jenny.

dinsdag 18 april 2017

Neushoorntje Karuna.

Ik schreef al eerder over Namaste en haar op Valentijnsdag geboren dochter. Aangezien ik geen genoeg van het kleine neushoorntje krijgen kan, heb ik nog veel meer foto's en filmpjes van haar gemaakt. Zolang moeder en dochter binnen waren, was dat makkelijker gezegd als gedaan. Op 22 februari was het wel de allergrootste uitdaging. Het was donker en regenachtig. Maar de foto's in de bovenstaande collage dateren van die middag.
Op 1 maart ging het wel beter en zijn de foto's in bovenstaande collages gemaakt. Toen had het neushoorntje nog geen naam, maar inmiddels wel. Het is Karuna geworden. Met haar geweldige oortjes, die alle kanten uit kunnen draaien en prachtige pantsertje is het een heel populair diertje in de Diergaarde. In de namenwedstrijd werd gevraagd om een naam die een relatie had met het leefgebied van de Indische neushoorn: Noord-India & Nepal. 'Namaste' is Nepalees voor 'hallo & tot ziens' en vader Gujarat is de naam van een deelstaat in het westen van India.
Dus heb ik me verdiept in allerlei namenlijsten met Aziatische meisjesnamen en in woordenlijsten. Op een gegeven moment kwam ik er achter wat 'hartelijk welkom' is in het Nepalees. Swagatam! Dat werd dus mijn inzending. Aangezien in zelf niet eens precies wist hoe je dat uit moet spreken en ook een afkorting wat lastig werd, verwachtte ik zeker niet dat het leuke neushoorntje die naam zou krijgen.
Ondertussen maakte ik wel dit filmpje, waarin te zien is hoe goed het neushoorntje zich ontwikkelde. Ze deed al van alles; zoals proberen hooi te eten en verstoppertje spelen..
En eindelijk kon ik écht een paar goede foto's maken, toen ik op 9 maart een andere camera mocht lenen. Namaste en haar dochter bleven geweldig om naar te kijken! Ze is dus Karuna genoemd, een klinkende naam uit India, mét betekenis: "een hart vol mededogen voor alle wezens". Gekozen uit 8000 inzendingen!
En met al dat mooie weer mocht het ondernemende neushoorntje samen met haar moeder lekker een frisse neus halen in het buitenverblijf. Dus, op 13 maart , was het dan zover; ik zag het eigenwijze dametje buiten rennen! Namaste bleef kalm als altijd terwijl kleine Karuna lekker haar energie kwijt kon. Prachtig!

5 opmerkingen:

 1. Hoi Jenny,
  Wat een leuke beelden van de Rotterdamse aanwinst. Prachtig.
  Ook je bedachte naam is erg leuk. Maar er waren weer vele namen ingezonden.
  Jij bent wel een geluksvogel hoor, want ik heb haar helaas nog niet buiten gezien. Telkens wanneer ik er ben is ze binnen en daar is het best moeilijk om te fotograferen vind ik. Maar zo is het elke keet weer een uitdaging om het weer te proberen en ze wel buiten te zien, toch?!.

  Groetjes, Marco

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie foto's en leuk filmpje weer!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Jenny,

  wat ontzettend leuk deze ode aan het kleine neushoorntje :-)
  Bovendien heb je er ook weer een paar hele mooie collages van weten te maken.
  Echt heel erg mooi.

  Groetjes, Helma
  PS Dank je wel voor je lieve beterschapswens

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geweldig om dit te zien en mee te maken. Je hebt er weer een fijne en mooie collage van gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Door de drukte nog geen tijd gehad om eerder een reactie achter te laten.. Wat een prachtig logje, en die foto's, zo lief!

  BeantwoordenVerwijderen

Overstap naar andere website.

Vanwege de problemen met het invoegen van afbeeldingen, ben ik overgestapt naar: https://jennydierenfoto.wordpress.com/  Al heb ik in...