Welkom!!

Beste Bezoeker,

Welkom op mijn blog waar ik vanaf april 2011 over meerdere van mijn hobby's heb geblogd. In juni 2015 heb ik een nieuwe start gemaakt, vanaf nu zal mijn blog vooral over dieren gaan. Ook heb ik een Facebook pagina, Jenny's Pics waar ik foto's en filmpjes plaats.
Heeft u opmerkingen of vragen? Mail dan naar welkomoploekje16@hotmail.com. Veel plezier!

Tot ziens,
Jenny.

woensdag 30 mei 2018

Kraambezoek in Planckendael!

Deze blog had ik al gemaakt voor dat er op maandag 28 mei 2018 slecht nieuws kwam. Lieve, vrolijke olifantje Qiyo (16/06/2015) is plotseling ernstig ziek geworden en dood gegaan.
Ik vind het verschikkelijk :( Al heb ik haar maar zo'n 5 keertjes gezien, het was toch een olifantje waar ik van hield. Ik hoop van harte dat de overige 3 jonge olifantjes (na Suki & Tun-Kai werd Tarzen nog geboren) wel gezond groot mogen worden..

 We kwamen die dag, 7 maart 2018, voor de Aziatische olifantenfamilie. Daar was namelijk gezinsuitbreiding!
Het viel alleen niet mee te ontdekken wie dat nu wie was! Wat lijken die kleintjes op elkaar!
Links zien we May Tagu, die op 1e Kerstdag 2017 dochter Suki ("Geliefde") heeft gekregen.
 Op 13 januari 2018 werd de dochter van Kai-Mook geboren, die luistert naar de naam Tun Kai. (Tun betekent zaterdag, Kai verwijst naar haar moeder).
De kleintjes zijn halfzusjes en ook het in juni 2016 geboren olifantje Qiyo heeft dezelfde vader, Chang genaamd. Inmiddels heeft die Planckendael weer verlaten.
Beschrijving video: 07/03/2018, Planckendael. Het Aziatisch olifantje Tun Kai (13/01/2018) groeit op met haar nichtje/ halfzusje Suki (25/01/2017). Tun Kai is erg harig op haar kopje, heeft de langste staart en blijft vooral dichtbij mama Kai Mook in de buurt. Ze was bij geboorte al groter dan Suki. Tun Kai leeft met een 'samengestelde' familie, waaronder ook haar oma, Phyo Phyo en haar tante/ halfzus Qiyo (16/06/2015). Haar tante May Tagu is even wat 'rebels'.
Suki woog slechts 80 kilo bij haar geboorte terwijl Tun Kai de 100 aantikte. Qua formaat zijn ze dus niet uit elkaar te houden.
Op deze foto staan beide dametjes, als ik het goed heb Tun Kai links en Suki rechts.
May Tagu en Suki.
 Qiyo en Suki. Suki was al wat meer zelfstandig de stal aan het rondlopen.
Tun Kai bleef echter dichtbij haar moeder. Het is voor Kai-Mook (17/05/2009) de eerste keer dat ze een kalf kreeg. Toch gaat het vanaf het eerste moment supergoed!

Ik moest nog erg wennen aan mijn nieuwe camera en kwam er die dag achter dat ermee filmen niet zo makkelijk gaat. Op de 1 of andere manier stelt de camera niet goed scherp.
Op deze beelden is het tijd voor een zandbad. Zijn de kleine dametjes niet schattig?

4 opmerkingen:

 1. Nee hé....Wat erg ze dood gegaan is. Verdrietig nieuws voor de dierentuin. Olifanten zitten in de rouw. Heel triest. Je had toen mooie foto's gemaakt. Het blijft herinnering. Je filmpje ook Loesje.Rust zacht voor de kalf.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Jenny,
  Wat is dat toch altijd leuk die kleintjes.
  Je hebt er weer prima foto's gemaakt. Leuk hoor!!

  Groetjes, Marco

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat ontzettend verdrietig dat olifantje Qiyo niet meer leeft :( Verder een artikel met prachtige beelden!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oeiii.... dat is dan inderdaad schrikken zeg!@!!!
  Hopelijk overleven de andere kleintjes het wel.
  Ze zijn altijd zo lief om te zien. De moede olifant zal dan ook weer veel verdriet hebben :-(
  Lieve groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen

Overstap naar andere website.

Vanwege de problemen met het invoegen van afbeeldingen, ben ik overgestapt naar: https://jennydierenfoto.wordpress.com/  Al heb ik in...