Welkom!!

Beste Bezoeker,

Welkom op mijn blog waar ik vanaf april 2011 over meerdere van mijn hobby's heb geblogd. In juni 2015 heb ik een nieuwe start gemaakt, vanaf nu zal mijn blog vooral over dieren gaan. Ook heb ik een Facebook pagina, Jenny's Pics waar ik foto's en filmpjes plaats.
Heeft u opmerkingen of vragen? Mail dan naar welkomoploekje16@hotmail.com. Veel plezier!

Tot ziens,
Jenny.

zaterdag 4 februari 2012

Blijdorp Winter Wonder Land

Zaterdag was een perfecte dag voor een bezoek aan de Rotterdamse Diergaarde Blijdorp. Ik maakte een heleboel prachtige foto's en het is nog moeilijk om er een selectie uit te maken om op mijn website te plaatsen! Kijk mee en geniet..
 Eerder hadden we voor de tijd van het jaar behoorlijk hoge temperaturen. Daardoor stonden er op sommige plaatsen al bloeiende narcissen! Die hebben de kou niet overleefd..
 IJsbeertje Vicks maakt voor het eerst sneeuw mee.. Moeder Olinka lag vorig jaar met haar jong in het kraamhol, maar nu kunnen ze lekker buiten liggen en genieten!
 Prairiehondjes en vicuña's hebben een extra dikke vacht en dus helemaal geen last van kou.

 De Aziatische olifanten kunnen best even buiten zijn als er sneeuw ligt, maar om bevriezing van hun dunne oren te voorkomen mogen ze niet te lang. Bangka en haar dochter Faya willen ook wel graag weer naar hun warme binnenverblijf.
 Dit zijn de Sumatraanse tijgerbroers Gio (boven) en Vanni. Zij werden geboren in mei 2010 en maken nu voor de tweede keer sneeuw en ijs mee.
 Het roodborstje waagt zich in het 'hol van de tijger'. Gio en Vanni zijn druk met andere dingen en dus merken ze het vogeltje niet op.

 De waterval is práchtig bevroren. Adembenemend mooi gewoon!
 De pels van de manoel beschermt hem tegen de barre kou die hij in het land van herkomst moet door staan. Hij komt voor op grote hoogte, tot 4800 meter, in onder meer Mongolië.
Terug naar de prairiehondjes, afkomstig uit Noord-Amerika, op de prairies ligt gedurende de wintermaanden veel meer sneeuw dan de paar centimeter die er nu gevallen is.
 Vicks is al een grote beer geworden. Toch is hij pas één jaar. Hij drinkt nog bij zijn moeder Olinka en speelt heel graag.
 De negentien jarige ijsberin Olinka. Behalve Vicks heeft ze nog 3 zoons en 2 dochters grootgebracht. Haar andere 5 jongen zijn geboren in Wenen, Oostenrijk.
 Vader en zoon. Eric is 18 jaar en heeft 8 nakomelingen rondlopen. Eén van zijn zonen, Felix, heeft op zijn beurt alweer 4 zoons en een dochter gekregen.
Groot en klein geniet, zo ook bij de ijsberen! Terwijl Vicks door de sneeuw aan het rennen is schuift Eric er op zijn buik overheen.. Heerlijk..
 Vervolgens rollen ze allebei op hun rug in de sneeuw, volop in hun element! Ontzettend leuk om naar te kijken..

Ik heb nóg meer foto's, die later zullen volgen.

7 opmerkingen:

 1. Mooie foto ben benieuwd naar de rest van de foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Jenny,
  Wat een ontzettend gave foto!!
  Geweldig zo in deze pose op de besneeuwde rotsblok. Erg mooi gedaan hoor Jenny!!

  De Utila Leguaan die ik op mijn blog heb staan, die zit in de Rivierahal. Daar in dat tussen stukje waar je ook naar de Dwergnijlpaarden en het binnenverblijf van de apen kunt lopen.

  Groetjes, Marco

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Jenny,
  Zie dat je nu nog meer foto's aan dit blog hebt toegevoegd.
  Geweldig die liggende tijger en ook die twee knuffelende ijsberen "Olinka en Vicks" heb je heel mooi te pakken. Dit zijn mooie beelden van een ijsberen in de sneeuw, zo hoort het eigenlijk altijd te zijn. Een hele mooie reeks Jenny, Super!!
  Dat we elkaar daar nog nooit zijn tegengekomen begrijp ik niet,..haha..!!

  Groetjes, Marco

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super mooie foto's, de sneeuw maakt het dubbel zo mooi.

  BeantwoordenVerwijderen

Dierenrijk (06/04/2018).

Op 6 april ben ik weer eens op olifanten-kraamvisite geweest. Htoo Yin Aye beviel op 27 maart van een kerngezonde dochter.  Wel veel eerde...