Welkom!!

Beste Bezoeker,

Welkom op mijn blog waar ik vanaf april 2011 over meerdere van mijn hobby's heb geblogd. In juni 2015 heb ik een nieuwe start gemaakt, vanaf nu zal mijn blog vooral over dieren gaan. Ook heb ik een Facebook pagina, Jenny's Pics waar ik foto's en filmpjes plaats.
Heeft u opmerkingen of vragen? Mail dan naar welkomoploekje16@hotmail.com. Veel plezier!

Tot ziens,
Jenny.

dinsdag 23 april 2013

De geboorte van drie kittens.

Op vrijdag 12 april werd ons kattenhuishouden uitgebreid met drie kittens. Na enkele dagen gespannen wachten tot de bevalling eindelijk zou beginnen mocht ik alles mee beleven.. In de collage hierboven zijn de eerste foto's van Boefie te zien, die door zijn mama Bells wordt schoongelikt. In dit logje het verslagje wat ik 's avonds maakte, aangevuld met foto's.
"Het is achter de rug!! 'k Heb uren naast de kraamdoos gezeten en nu pijn in mijn rug maar dat was het allemaal waard. Bells verloor terwijl ze bij mij op schoot lag allemaal slijm en miauwde erbij. Daarna ging ze in de kast een plekje zoeken, maar uiteindelijk kreeg ik haar gelukkig in de doos. Ze kreeg steeds heftigere weeën tot ze echte persweeën kreeg. Ik was ongerust omdat er maar niets kwam en ik alleen iets roods zag. Gelukkig kwam dan om 14.24 toch een kittentje ter wereld! Het zat niet in een vlies en daardoor ging de bevalling ook zo moeilijk. Maar Bells waste haar kindje direct. Alleen beet ze de navelstreng niet door. Dus knipte ik 'm door.. Boefie was geboren!!! Een zwart met een beetje wit katje, dat al snel op zoek ging naar een plekje om te drinken. "
"De volgende kwam om 15.22 en deze zat in het vlies en Bells was zich aan het poetsen, maar liet het kleintje liggen.. Omdat het niet bewoog heb ik het toen opgepakt. De navelstreng was al doorgebeten en waarschijnlijk was Bells druk met de nageboorte (de eerste heb ik haar zien opeten.) Ik probeerde het slijm van het kitten af te halen, vooral op het snoetje zat veel. Toen ik het teruglegde ging Bells het dan toch zelf likken en gelukkig kwam het ook met nummertje 2 goed.."
"Later hebben we besloten dat deze de naam Bobo krijgt. Naarmate het kleintje op droogde werd het steeds duidelijker dat het een grijsje was.. net als papa Bubbel!! Het duurde behoorlijk lang voor dat Bobo eindelijk een tepel gevonden had, ik maakte me wel een beetje zorgen, maar dat was gelukkig niet nodig. Om 16.12 ongeveer is de derde kleine geboren. Opeens zag ik pootjes! Ook dit kleintje heb ik even geholpen bij het opstarten, het kopje schoongemaakt en de navelstreng met de hand doorgescheurd, omdat ik me daarbij toch beter voelde als met de schaar."
"Daarna legde ik het bij Bells die het al snel daarna verder schoonlikte, ook de anderen kregen weer een wasbeurt. Dit tweede grijs met witte katje heb ik Bluukie genoemd. Bells rustte uit en al snel lagen de drie kittens, Boefie, Bobo en Bluukie heerlijk te drinken. Bells is ontzettend lief voor haar baby's en als ik haar aai snort ze heel hard!!"Het is bij drie kittens gebleven, een mooi aantal voor een eerste nestje. Bells werd zelf dertien maanden geleden geboren, op 6 maart 2012. Ze is dus zelf nog jong! Nadat Bells wat was opgeknapt, ze was echt uitgeput na de bevalling, begon ze al snel af en toe even 'pauze te nemen.' Het valt ook niet mee om full time voor drie wurmelende kittens te zorgen, maar van begin af aan doet Bells het geweldig!
De vader van de kleintjes is Bubbel, hij werd geboren op 27 juli 2010. Verder hebben ook 'oma' Spook, 'overgrootopa' Teddy en 'opa' Rinus hun thuis bij ons. En buurtpoezen 'overgrootoma' Mickie en 'tante Peukie' komen graag mee eten en aandacht halen. Alleen mijn Luukie was geen familie, maar toch hoorde hij er helemaal bij. Hij is als kitten van 8 weken bij me komen wonen en heeft in de bijna 5 jaar dat hij geleefd heeft heel wat jonge katjes meegemaakt.. En hij was er altijd lief voor!
In korte tijd heb ik een kameraadje verloren en blijdschap ervaren omdat er nieuw leven kwam. Bells en haar moeder Spook trekken allebei naar mij toe, ik ben heel blij dat ze mijn vriendinnetjes willen zijn. De eerste dagen was ik nog bezorgd over Bells, maar gelukkig is ze nu weer helemaal de oude en groeien haar jongkies als kool. Bells miauwt tegen ze als begroeting en geeft Boefie (een katertje) en Bobo & Bluukie (waarschijnlijk poesjes) wel heel uitgebreide wasbeurten! Daar gaan ze wel een beetje van piepen soms :)
 
Enkele beelden van de geboorte van de kittens.

7 opmerkingen:

 1. Wat schattig, die kleine poesjes. Ik hoop dat je er erg veel plezier aan zult beleven.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat lief! Ongloofelijk gaaf dat je dit mee mocht maken, de geboorte van drie kittens! Leuk dat je de beelden plaats ens ons verteld hoe het gaat! Gelukkig gaat het naar de zenuwslopende geboorte goed met de katten. Leuk dat Bells en Spook nu meer naar je toe trekken! Geniet overal van! Ben benieuwd naar een volgend logje!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een lieve schatjes! Piepende katjes, een katjes bevalling lijkt me erg leuk om mee te maken! Ze zijn zeker erg klein! Gelukkig dat alles goed gaat! Ik hoop deze poesjes meer te zien! Ze zijn zo schattig! Succes met je nieuwe katten/poezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat super leuk! Hopelijk maakt dit het verlies iets minder erg. Wat fijn dat Spook & Bells nu je vriendinnetjes willen zijn, waarschijnlijk vriendinnetjes voor het leven! Veer plezier ermee en ik hoop er nog vaker foto's van te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ah wat leuk!! Lijkt me zo bijzonder om mee te maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Jenny,
  Wat een schatiig gezicht al die kleintjes. Dat moet natuurlijk fantastisch, maar oh zo spannend geweest zijn om die bevalling mee te maken. Erg leuke foto's heb je gemaakt.
  Dat word wel een drukke boel met al die ukkies er nu bij, maar daar weet jij vast wel raad mee, als echte dierenvriend.

  Groetjes, Marco

  BeantwoordenVerwijderen

Overstap naar andere website.

Vanwege de problemen met het invoegen van afbeeldingen, ben ik overgestapt naar: https://jennydierenfoto.wordpress.com/  Al heb ik in...