Welkom!!

Beste Bezoeker,

Welkom op mijn blog waar ik vanaf april 2011 over meerdere van mijn hobby's heb geblogd. In juni 2015 heb ik een nieuwe start gemaakt, vanaf nu zal mijn blog vooral over dieren gaan. Ook heb ik een Facebook pagina, Jenny's Pics waar ik foto's en filmpjes plaats.
Heeft u opmerkingen of vragen? Mail dan naar welkomoploekje16@hotmail.com. Veel plezier!

Tot ziens,
Jenny.

zaterdag 29 september 2018

Mooie momenten met Mowgli.

Eindelijk de aflevering van een jaartje met poes Mowgli. Ze werd op 24/04/2014 geboren. Hier haar vierde levensjaar in beeld.
Mei 2017. De halfzusjes Riesje en Mowgli in eén doos. Hun moeders waren zussen, Bells en Peukie kregen allebei kittens op dezelfde dag.
Eerder die maand ging het niet goed met Mowgli. Door dat ze steeds ontstekingen in haar bekje had en veel pijn, wilde ze niet meer eten. Er was een operatie nodig om tanden en kiezen te trekken.
Zo doende had Mowgli met nét 3 jaar al bijna een leeg bekje. Eerst was het een zielig hoopje poes, maar gelukkig knapte dat wel weer op. 
 Rino is een volle broer van Mowgli, uit een ander nestje. Hij is bijna een jaar jonger. (Juni).
 Bubbel is de vader van Mowgli. (En dus ook van Riesje en Rino.) Ze lijkt uiterlijk veel op hem.
Een foto uit de zomerperiode van 2017. 
 In oktober kreeg Jojo helaas een ongeluk wat haar leven kostte. Mowgli nam echt afscheid.
 Mowgli & Rino kunnen heerlijk lief te elkaar doen, maar hun stoeipartijen eindigen nogal eens in ruzie.
November, de laatste blaadjes hangen nog in de boom. Mowgli is een onhandige poes, terwijl zij aan het ploeteren was om naar boven te klimmen, was ik bang dat ze naar beneden zou vallen.
 Met Boefie, ook een halfbroer. Op Pakjesavond, wat een feest, daar is Mowgli graag bij!
En met kerst is het gelukt om heel even een strik om te doen voor een foto. 
Samen met Freddie in de boom, dat is haar zoon (geboren op 11/2/2016). Ze moedert nog regelmatig over hem. Dan wordt hij gewassen, heel lief om te zien.
Mowgli in actie. In de maand januari heeft ze ontzettend veel in zowel de voortuin als de achtertuin geoefend met in bomen klimmen. En er uit springen!
Dit is misschien niet de beste foto, maar er hoort natuurlijk ook iets in deze blog over het contact wat ik heb met deze lieve poes. Mowgli is een kroelvriendin. Ze wil regelmatig lekker op schoot. 
Tijdens de winterse maartdagen zag het er vaak zo gezellig uit in de woonkamer. Uiterst rechts ligt Mowgli op mijn stoel. Verder zijn 't Riesje, Freddie en Rino & Bubbel (in hetzelfde mandje).
4 jaar op 24-4. Op het papier heb ik geschreven van wie Mowgli allemaal familie is. Ze is dan wel niet bij ons geboren, ze hoort er wel helemaal bij. Van aanlooppoes tot moeder van 4 kittens, daarna laten castreren en opereren, ik beschouw Mowgli inmiddels als van ons.

7 opmerkingen:

 1. Heerlijk poesjes blog geworden. Deze poezen hebben bij jou heel goed.Leuke serie foto's heb je gemaakt. Leuk gedaan de laatste foto. Fijne dag. Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een schattige foto's van een stel heerlijke poezen lijkt me zo. Ze hebben het getroffen bij jouw. En ik weet zeker, dat ze gisteren op dierendag goed verwend zijn; al hoewel ze dagelijks wel goed verzorgd en verwend worden door jouw.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nog gefeliciteerd met Mowgli! Mooie naam en mooie poes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Jenny,
  dank je wel voor je bezoekjes. Ik loop zelf erg op achter. Was intern met studie en de dagen waren van 9 tot 21:30 uur dus daarna geen puf meer voor het blog.
  Je laat hier echt hele leuke foto's zien van Mowgli. Las ook dat ze even slecht was ivm haar tanden en kiezen. inmiddels gaat het dus weer wat beter begrijp ik :-) Werkelijk een leuke en spontane serie foto's.
  Groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuk overzichtje zo! Creatief gedaan dat blad waar je de familie van Mowgli hebt opgeschreven. Mooie foto's erbij. Vooral die 3e foto, mooi die felle oogjes zo te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie foto´s heb je gemaakt. Je hebt mooie katten momenten kunnen vastleggen. Het zijn mooie dieren!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Jenny, erg leuk verslagje met schattige foto's van de poezen.

  BeantwoordenVerwijderen

Overstap naar andere website.

Vanwege de problemen met het invoegen van afbeeldingen, ben ik overgestapt naar: https://jennydierenfoto.wordpress.com/  Al heb ik in...