Welkom!!

Beste Bezoeker,

Welkom op mijn blog waar ik vanaf april 2011 over meerdere van mijn hobby's heb geblogd. In juni 2015 heb ik een nieuwe start gemaakt, vanaf nu zal mijn blog vooral over dieren gaan. Ook heb ik een Facebook pagina, Jenny's Pics waar ik foto's en filmpjes plaats.
Heeft u opmerkingen of vragen? Mail dan naar welkomoploekje16@hotmail.com. Veel plezier!

Tot ziens,
Jenny.

zaterdag 1 oktober 2011

Bezoekje aan de Diergaarde (1)


1 oktober 2011..We starten vandaag bij de wasbeertjes. Deze gemaskerde boefjes hebben sinds eind juni een nieuw verblijf. Er zijn elf wasbeertjes te bewonderen, altijd zijn er wel een paar actief. In de boom klimmen, pootje baaien, door het gras rennen..

Een eindje terug wonen de zeeleeuwen. In deze grote harem (met veertien dieren) leven twee volwassen mannetjes, Billy en Nick. Verder een aantal vrouwtjes en hun jongen. In 2011 zijn Loes en Steef geboren; zij zwemmen volop mee en natuurlijk houden ze ook van zonnebaden..


De hoogste tijd om naar de ijsberen te gaan! IJsberin Olinka (in november wordt zij negentien)  en haar zoontje Vicks (bijna tien maanden) zijn lekker samen in het water.

 Olinka is een ervaren moeder, ze heeft nog vijf nakomelingen grootgebracht. Vicks heeft erg veel energie en zijn mama is toch een dagje ouder. Ondanks dat vindt ze het vandaag heerlijk om met haar zoontje te stoeien!

 Vicks' kleine tandjes leggen het af tegen de enorme snijtanden van Olinka, gelukkig is het alleen maar 'schijnbijten' en liefkozen ze elkaar tegelijkertijd!

 Gelukkig kan Vicks zichzelf ook heel goed alleen vermaken. Toen ik de vorige keer bij mijn vriendje op bezoek was, ontdekte ik dat hij mijn groene tasje erg interessant vond. Ook vandaag opende hij er de aanval op!
 Vicks is zo en zo gek op het publiek, hij vind het een heel leuk spelletje om onder water te duiken en dan de kinderen aan het schrikken te maken. Ik vind het supergeweldig om neus aan neus met hem te staan, met alleen het glas er tussen!

Ook een geliefde bezigheid van Vicks: het water uit en er met een bommetje weer in springen! 


 Tot slot nog enkele plaatjes van de vader van Vicks, ijsbeer Eric. Ook hij zocht de verkoeling op. Eric is twee dagen na Vicks jarig, op 8 december hoopt hij achttien te worden! Op de laatste foto zien we alledrie de ijsberen van Blijdorp, Vicks wordt daar gezoogd door moeder Olinka.

3 opmerkingen:

 1. Hoi Jenny,
  Wat een gave foto's uit Blijdorp. Ik zie dat jij ook al helemaal gek bent van die ijsberen en vooral natuurlijk die kleine Vicks. Erg leuk ook die foto's onderwater!!
  Ook die wasbeertjes heb je mooi in beeld gebracht. Best lastig daar want deze dieren zitten nauwelijks stil. Ik kom ook zeer regelmatig in Blijdorp en vind het daar echt tof om al die dieren te fotograferen.
  Bedankt ook voor je spontane reactie op mijn blog!!

  Groetjes, Marco

  BeantwoordenVerwijderen
 2. VICKS! vriend!! haha... :)
  nice picture 's

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk zeg, deze foto's! Leuk dat je ook weer naar Blijdorp bent geweest!

  BeantwoordenVerwijderen

Dierenrijk (06/04/2018).

Op 6 april ben ik weer eens op olifanten-kraamvisite geweest. Htoo Yin Aye beviel op 27 maart van een kerngezonde dochter.  Wel veel eerde...