Welkom!!

Beste Bezoeker,

Welkom op mijn blog waar ik vanaf april 2011 over meerdere van mijn hobby's heb geblogd. In juni 2015 heb ik een nieuwe start gemaakt, vanaf nu zal mijn blog vooral over dieren gaan. Ook heb ik een Facebook pagina, Jenny's Pics waar ik foto's en filmpjes plaats.
Heeft u opmerkingen of vragen? Mail dan naar welkomoploekje16@hotmail.com. Veel plezier!

Tot ziens,
Jenny.

donderdag 16 januari 2014

Jarige Deense tweeling!

 Het is haast niet te geloven, maar prins Vincent en prinses Josephine van Denemarken zijn alweer 3 jaar.. Op 8 januari was de tweeling jarig. We werden die dag verwend met prachtige portretten van het jarige tweetal.

Prins Vincent is de oudste, hij werd geboren om 10.30 uur, terwijl prinses Josephine om 10.56 uur ter wereld kwam in het Rigshospitalet in Kopenhagen. Het prinsje woog 2674 gram en was 47 cm. lang, het prinsesje woog 2555 gram en mat 46 cm. Pas op 14 april 2011 werden hun namen bekend gemaakt, bij hun doop in de Holmens Kirke. Vincent Frederik Minik Alexander en Josephine Sophia Ivalo Mathilda dragen allebei een Groenlandse naam: Minik en Ivalo. Als betekenis kan ik van Minik vinden "Stroperige trein olie die wordt gebruikt als afdichting voor laarzen van huid" en Ivalo zou zoveel betekenen als "Kleine golf of pees, draad, pezen".. In ieder geval is er een Groenlandse stichting naar hen vernoemd.

We hebben de ondeugende tweeling inmiddels al wat beter leren kennen. Prins Vincent lijkt een rustig en vriendelijk jongetje, terwijl prinses Josephine een pittig, maar schattig meisje is. Bij de winterse fotosessie in Verbier is het duidelijk dat Josephine net zo'n guit is als haar grote zus, ze stak haar tong uit naar de fotografen! Afgelopen zomer zagen we dat de peuterpubertijd ook de koninklijke huizen niet voorbij gaat. Josephine was boos en dat liet ze merken ook. Vincent zwaaide enthousiast vanaf de arm van zijn vader en zei heel eigenwijs: "Hi!"  De tweeling steelt de show tijdens de fotomomenten, hun oudere zusje Isabella en broertje Christian zijn daar niet jaloers op, maar zorgen juist heel goed voor de kleintjes.

Als het kroonprinselijk paar wordt geinterviewd bij hun thuis komen de kinderen natuurlijk ook even kijken. Prins Frederik noemt zijn dochtertje 'Phine.' En Vincent vertelt: "Mam, ik heb een heel groot huis gebouwd." Hij wrijft in zijn oogjes en gaapt, probeert in zijn neus te peuteren (maar Frederik haalt snel zijn handje weg) waarop prinses Mary reageert: "Oh, je bent moe,Vincent? Dat is omdat je zoals gewoonlijk niet hebt geslapen na de lunch." Vincent zegt: "Ja." Frederik vraagt: "Hebben ze niet?" "Nee, vandaag niet."  Josephine en Vincent zijn dol op elkaar, ze hebben dan ook altijd een speelkameraadje bij de hand..

 INTERVIEW VIDEO Foto's van: Pernille Rohde, PR FOTO

6 opmerkingen:

Overstap naar andere website.

Vanwege de problemen met het invoegen van afbeeldingen, ben ik overgestapt naar: https://jennydierenfoto.wordpress.com/  Al heb ik in...