Welkom!!

Beste Bezoeker,

Welkom op mijn blog waar ik vanaf april 2011 over meerdere van mijn hobby's heb geblogd. In juni 2015 heb ik een nieuwe start gemaakt, vanaf nu zal mijn blog vooral over dieren gaan. Ook heb ik een Facebook pagina, Jenny's Pics waar ik foto's en filmpjes plaats.
Heeft u opmerkingen of vragen? Mail dan naar welkomoploekje16@hotmail.com. Veel plezier!

Tot ziens,
Jenny.

maandag 23 mei 2011

Gio en Vanni zijn jarig. (1)

Op 21 mei 2010 is het dan eindelijk zover: de Sumatraanse tijgerin Alia schenkt het leven aan 3 jongen. Eén is te zwak en sterft al snel na de geboorte. Met de andere 2 gaat het goed. Moeder Alia heeft de kleintjes niet geworpen in de daar voor bestemde kraambox, maar in de houtsnippers voor het raam. Vader van de kleintjes is Hermes. Eindelijk weer jonge tijgers!

De eerste weken zijn de tijgertjes alleen te bewonderen via een webcam, maar af en toe laten zij zich al live zien. Alia is heel zorgzaam en zorgt er voor dat het haar kleintjes aan niets ontbreekt.

 Op 21 juli mogen de kleine tijgertjes voor het eerst naar buiten. Maar eerst moeten ze hun eerste inenting krijgen en worden ze gewogen. In de prachtige beplante tijgerkreek is het net alsof ze in het oerwoud op verkenning gaan! Het blijken 2 mannetjes te zijn.
Ook toen de tijgertjes alleen nog maar binnen te zien waren ging ik hen opzoeken. Zodra ik hoorde dat de welpjes ook buiten mochten spelen ging ik natuurlijk meteen kijken. Zie hier!

Dit zijn foto's van 2 augustus, de tijgertjes zijn inmiddels elke dag buiten te vinden. Ze spelen een groot deel van de dag met elkaar. Het mooiste spelletje is om op moeders rug te klauteren en je dan vervolgens op je broertje te laten vallen! Natuurlijk maakt al dat spelen ook moe en doen de welpjes geregeld met mama een dutje tussen de groene bamboestruiken.

Voor veel bezoekers is het een teleurstelling als de tijgertjes nergens te zien zijn. Je moet dan ook flink wat uurtjes geduld hebben voor je het tweetal goed kan bekijken!

Giovanni van Bronckhorst mag op 18 augustus zijn naam geven aan de twee zeldzame tijgertjes. Gio en Vanni worden zijn petekinderen. Op de bovenste foto zien we Gio, op de onderste foto neemt Giovanni wat haar af bij Vanni voor DNA onderzoek. Video.

 Na de ‘doop’ door Giovanni en het prikje werden de welpjes samen met hun moeder Alia de Tijgerkreek ingelaten. Ondanks de regen, verkenden ze stoer het hele verblijf, inclusief de natte rivierbedding. Ik maakte daar deze foto's van.

 Tot zover het eerste deel over het eerste jaar van tijgertjes Gio & Vanni. Foto's met dank aan Diergaarde Blijdorp, Rob Doolaard en Janneke.

8 opmerkingen:

 1. En alweer zo'n mooie log over het 'dierennieuws'! Ook erg leuke foto's erbij (:

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie dieren zijn dat zeg! De tijgers zorgen er goed voor zo te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hele leuke foto's, het zijn zeker hele mooie dieren, jammer dat ze uitsterven!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuke stoere beesten! De oortjes aan de achterkant zijn grappig :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een beesten zeg, die moet je niet in het donker tegenkomen! Heel mooi foto overzicht heb je gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooie grote log heb je gemaakt. Het zijn wel echt mooie beesten.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een prachtige dieren zijn dit toch! Je hebt er echt een prachtige log van gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen

Overstap naar andere website.

Vanwege de problemen met het invoegen van afbeeldingen, ben ik overgestapt naar: https://jennydierenfoto.wordpress.com/  Al heb ik in...