Welkom!!

Beste Bezoeker,

Welkom op mijn blog waar ik vanaf april 2011 over meerdere van mijn hobby's heb geblogd. In juni 2015 heb ik een nieuwe start gemaakt, vanaf nu zal mijn blog vooral over dieren gaan. Ook heb ik een Facebook pagina, Jenny's Pics waar ik foto's en filmpjes plaats.
Heeft u opmerkingen of vragen? Mail dan naar welkomoploekje16@hotmail.com. Veel plezier!

Tot ziens,
Jenny.

zaterdag 21 mei 2011

April 2011: een maand boordevol nieuws!

Koninklijk Nieuws.
Er waren een aantal belangrijke gebeurtenissen rond de koninklijke families in binnen en buitenland. Daardoor zagen we behoorlijk wat prinsjes en prinsesjes.
Koningin Sofía nam haar kleindochters mee naar de Zoo van Madrid. Ze wilde hen de pandatweeling Po en De De laten zien; de meisjes mochten hen zelfs aaien! Verder genoten de prinsesjes Leonor en Sofía natuurlijk van alle andere dieren en de aandacht van hun ouders en oma.
Prinses Ariane mocht op maandag 11 april voor het eerst naar de Bloemcampschool. Ze had daar jaren tevoren al naar uitgezien. Nu het eindelijk zover was bleek het prinsesje het toch wel erg spannend te vinden. Gelukkig brachten papa, mama en Amalia en Alexia haar in de klas. Prinses Máxima vertelde dat Ariane het tijdens de eerste week erg naar haar zin heeft gehad op school! Foto's: Screenshots & RVD.
In de Holmense Kirke in Kopenhagen vond op 14 april een bijzondere doopplechtigheid plaats. Kroonprins Frederik en zijn vrouw prinses Mary maakten daarbij eindelijk de namen van hun op 8 januari geboren tweeling bekend. Het meisje heet voluit Josephine Sophia Ivalo Mathilda en haar broertje kreeg de namen Vincent Frederik Minik Alexander. Vincent sliep een groot deel van de dienst, tijdens de bediening van de doop huilde hij echter. Het prinsesje was klaarwakker, maar tijdens de doop was ze stil en hield ze haar oogjes dicht. Foto's: Screenshots en Kongehuset.dk

Natuurlijk zagen we ook de andere Deense Royalkinderen bij de doop van de kleine Vincent en Josephine. De toen over enkele dagen 4jarige Isabella stal de show en maakte danspasjes voor de pers, haar broertje Christian (5) gedroeg zich als een bezorgde grote broer. Ook Henrik (bijna 2) was er bij. Hij mocht bij zijn grote broer Nikolai op schoot, Felix zat er naast.
Ook in Groot-Brittanië vond een doop plaats, op 23 april. Het eerste achterkleinkind van koningin Elizabeth werd gedoopt. Savannah  werd geboren op 29 december 2010 en is de dochter van Peter en Autumn Phillips.
Op eerste paasdag, 24 april, mochten de Spaanse prinses Leonor (5) en prinses Sofía (bijna 4) mee naar de paasmis. Dit jaar hadden de meisjes voor het eerst niet dezelfde outfitjes. Leonor lachte op haar mooist naar de aanwezige mensen, Sofía vond het erg spannend allemaal.
29 april 2011 was de grote dag voor prins William en Kate Middleton. Maar ook voor het 7jarige bruidsmeisje Lady Louise Windsor. Zij straalde van oor tot oor!

Dierennieuws.
In de nacht van vrijdag 1 april op zaterdag 2 april is neushoorn Makoubu van Beekse Bergen bevallen van een wolk van een kalf. Veel vroeger dan verwacht en daardoor ook zonder hulp van de dierverzorgers. Het was wel even schrikken toen ze het jong op zaterdagmorgen zagen liggen in het verblijf, maar die schrik maakte al snel plaats voor grote blijdschap toen bleek dat het mannetjesjong gezond was en het melk kreeg van zijn moeder. Via Twitter kreeg hij de naam Thabo ('Vreugde'.) Video Foto links: gemaakt op19 mei.

Gorilla Lobo kreeg op 12 maart plotseling een dochter. De Apenheul en de Telegraaf hielden een namenwedstrijd, er kwamen wel 2100 inzendingen! Uiteindelijk werd er voor Faraja gekozen, de winnares zegt:''Het betekent in het Swahili vrij vertaald geborgenheid en troost. Dat is ook wat Apenheul doet, een toevluchtsoord bieden voor de apen''. Foto gemaakt op 27 april.
Tijger Hermes is er niet meer. Voor het oog van de verschrikte bezoekers stikte de tijger. Hermes werd 16 en half jaar oud en was sinds 17 mei 1996 in Blijdorp. Hij kreeg 5 nakomelingen. Foto's gemaakt tussen zomer 2010 en lente 2011.
Op 8 april werd in Dierenpark Amersfoort voor de tweede keer in 2 weken een kameeltje geboren. Het zijn allebei mannetjes. De eerste werd Joep genoemd en de tweede kreeg op 13 april zijn naam: Boris. Foto's: via Twitter Dierenpark Amersfoort.

In Safari Park Monde Sauvage in Aywaille, België, werd een nieuw ijsbeertje voorgesteld. Het is op 11 november 2010 geboren, zeer waarschijnlijk een vrouwtje en ze heeft de naam Qannik gekregen. Haar moeder heet Blanche en haar vader is de in Nederland geboren Rocky. Meer foto's: Ulli J.
Planckendael moest op 10 april afscheid nemen van babygirafje Mukiri ('Stilte').  Hij hengstje werd slechts 3 maanden en stierf met bloedingen in de dikke darm. Zijn verzorgers beschreven hem als 'een mooi dier met veel pit en een levendig karakter.'  Hoopvol is wel het bericht dat er komende zomer een nieuw girafje verwacht wordt van moeder Diamant. Foto's: Planckendael.
Goed giraffenieuws uit Emmen! Daar beviel giraffe Ilona in de nacht van 7 april van haar vijfde jong.De baby, die al bijna twee meter groot is, maakt het uitstekend. Het girafje is een hengstje, en heeft de naam Imara gekregen (Afrikaans voor Krachtig).  Precies een week later (de 14e) werd giraffe Claire voor de zevende keer moeder. Ook dit girafje is een jongen, hij kreeg de Afrikaanse naam 'Khamisi' wat 'Geboren op Donderdag' betekent. Foto's: Twitter Dierenpark Emmen.

15 april 2011 – Deze week is een vale gier uit het ei gekropen, de 2e ooit in Artis. Het vrouwtje legt een ei per jaar. Foto: Artis.

"We hebben vanmorgen een hele speciale beer verloren." De oude Mercedes, ruim 29 jaar, was ernstig ziek en er was geen andere oplossing dan haar in te laten slapen. Zij was een tijdlang de enige ijsbeer van Schotland en leefde 15 jaar alleen, maar in 2010 kreeg zij gezelschap van onze Nederlandse ijsbeer Walker. Video.

Op 25 april werd er voor de tweede keer in nog geen jaar tijd een hyenaatje geboren in Diergaarde Blijdorp. Moeder Kira heeft de bijnaam 'Blonde Dolly.' Het jong van juli vorig jaar vind het maar niks dat hij nu niet meer de kleinste is. Foto's maakte ik op 30 april, de hyena was slechts 5 dagen.Click to play this Smilebox photo album
Op 25 april werden deze op 7 januari 2011 geboren ijsbeertjes officieël tot jong volwassen verklaard. Nadat hun moeder hen verstoten had werden de beertjes met de fles grootgebracht door verzorgers van
Dalian Laohutan Ocean Park in China. Het zijn een jongetje en een meisje.Video
In Alaska is een ongeveer 4 maanden oud ijsbeertje gered van een olieveld. Het is een vrouwtje!

5 opmerkingen:

 1. Wauw, wat een prachtige log! Het dierennieuws is ook erg leuk om te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hele mooie log waar veel werk in zit! Vind Savannah een mooi babytje, verder erg lief die baby giraf. En wat een fijn nieuws dat het 4 maanden ouden ijsbeertje gered is van een olieveld!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke, uitgebreide log heb je weer gemaakt! Leuk de royals zo actief, levert altijd leuke foto's op! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie uitgebreide log met mooie collage's.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat gebeurt er veel in zo'n maand zeg. Maar dan kun je wel een mooie uitgebreide log maken!

  BeantwoordenVerwijderen

Overstap naar andere website.

Vanwege de problemen met het invoegen van afbeeldingen, ben ik overgestapt naar: https://jennydierenfoto.wordpress.com/  Al heb ik in...