Welkom!!

Beste Bezoeker,

Welkom op mijn blog waar ik vanaf april 2011 over meerdere van mijn hobby's heb geblogd. In juni 2015 heb ik een nieuwe start gemaakt, vanaf nu zal mijn blog vooral over dieren gaan. Ook heb ik een Facebook pagina, Jenny's Pics waar ik foto's en filmpjes plaats.
Heeft u opmerkingen of vragen? Mail dan naar welkomoploekje16@hotmail.com. Veel plezier!

Tot ziens,
Jenny.

maandag 12 maart 2012

Deens Nieuws Augustus tot December 2011

Augustus 2011.
 Op 1 augustus vond de zomerfotosessie plaats op Gråsten Slot, waarbij de kleinkinderen van Koningin Margrethe en prins Henrik volop in de schijnwerpers stonden. De prinsen Nikolai en Felix blijken hele lieve grote broers van de kleine Henrik en prins Christian kan bijna niet van zijn zusje Josephine af blijven... Prinses Isabella is nog steeds de ondeugendste van het stel en de kleine Vincent heeft al prachtig haar! Alles over de Fotosessie. Heel lief filmpje.

 Prins Joachim nam in het weekend van 5 augustus deel aan de historische Grand Prix. Eén van de populairste races werd door hem gereden. Felix en Nikolai waren er ook bij om alle klassieke auto's te zien die door Kopenhagen heen scheurden. Ook Marie en Henrik lieten zich zien. Na afloop mochten de jongens ook wat rond kijken. Daar genoten ze zichtbaar van!

Samen met zijn ouders en zusje Isabella ontvangt prins Christian een delegatie uit Groenland, 11 augustus. Hij krijgt een paar Groenlandse laarzen overhandigd, 'kamikker';  die hij voor de foto meteen maar aan trekt.
 Vrijdag 12 augustus was een belangrijke dag voor prins Christian. Hij ging na een ontmoeting met de pers voor het eerst naar de Tranegårdsskolen, als eerste Deense prins naar een 'gewone' basisschool.  Het motto van de school is: een goede plaats om te zijn, een goede plaats om te leren. Christian vertelde: "Ik ben blij en ik heb zelf mijn schooltas ingepakt!' Het prinsje droeg een grote blauwe rugzak. "Ik heb ook een lunchpakket." Op de vraag wat er in zat, zei hij na enig aarzelen: "Dat is geheim." Daarbij stak hij een vingertje in de lucht! Ook onthulde de bijna zesjarige: "Ik kan mijn eigen naam spellen!" Christian was opgewonden en kon daardoor bijna niet stil blijven staan.. Gelukkig was het fotomoment snel voorbij en brachten zijn ouders hem daarna naar school. Video.

 Het daaropvolgende weekend waren prinses Mary & prins Frederik, Christian en Isabella in de haven van Hornbæk. De kinderen gingen met papa mee zeilen en waren net matroosjes! Mama hielp mee met het uittrekken van de zeilkleding en daarna mochten broer en zus lekker in de haven spelen!

Op 24 augustus is er heel leuk en onverwachts nieuws. Prinses Marie is in verwachting van een tweede kindje! Voor prins Joachim zal het zijn vierde spruit zijn, na de prinsen Nikolai, Felix en Henrik. Het baby'tje zal eind januari 2012 ter wereld komen. Driedubbel koninklijk babynieuws!

 Prinses Mary wordt gespot tijdens een uitstapje met haar jongste twee kinderen in Kopenhagen, de dag voor ze zal vertrekken met het koninklijk jacht.

 Van 22 tot 26 augustus varen prins Vincent en prinses Josephine met hun ouders mee met de Dannebrog, het koninklijke jacht. Er zijn drie fotomomenten met de kleintjes erbij!

 Het weerzien tussen Christian, Isabella en hun vader en moeder is hartverwarmend. De kinderen hebben hen duidelijk erg gemist. Meer foto's. Aan het einde van de week arriveert prins Frederik met zijn klavertje vier en twee kindermeisjes in een haven vlakbij Amalienborg.

Het is feest, prins Nikolai viert op 28 augustus zijn twaalfde verjaardag. Natuurlijk komt zijn halfbroertje Henrik ook op visite. Neefje Christian en nichtje Isabella ontbreken ook niet, Isabella draagt het cadeau.

November 2011.
18 november. Er verschijnt een nieuwe gezinsfoto van het Deense kroonprinselijk paar met hun kinderen.

 Tijdens het eerste bezoek van de tien maanden oude tweeling aan Australië, het geboorteland van hun moeder, is er op de 21e november een officiële ontmoeting met de gouverneur in Sidney. De knuffelkoala tovert een lachje op het gezichtje van Josephine; Vincent vindt de knuffelkangoeroe maar zo zo.

December 2011.
 Op 1 december schakelde prinses Marie om 16.00 de kerstverlichting in de hoofdstraat van het dorpje Møgeltønder. Zij kwam niet alleen, ook haar man Joachim en zoontje Henrik waren mee gekomen. Henrik mocht helpen met het aandoen van de lampjes en toen de kerstman ook nog langskwam was het feest compleet!

 Het is inmiddels 6 december als het gezin aankomt op het vliegveld in Hobart, Tasmanië. In de bovenste collage zit één foto van prinses Mary met Josephine, die gemaakt is op 19 november, dus toen zij arriveerden in Australië. Er verschijnt tijdens dit privébezoek één foto van prinses Isabella met haar tante Jane. Bij het vertrek op 17 december zien we kroonprins Frederik met dochter Isabella het vliegtuig in stappen. Filmpje vertrek.

Rond 20 december duikt de foto op die op de kerstkaart van prinses Mary en prins Frederik staat. Hun viertal kinderen poseert voor het eerst met elkaar!

Op kerstavond 24 december, mogen prins Christian, prinses Isabella en prins Henrik met hun ouders en grootouders mee naar de kerk. Het begint om 16.30 uur en omdat het toch al donker is lijkt het voor de kinderen natuurlijk al heel laat..

 De kinderen moeten even hun energie kwijt op tweede kerstdag en daarom gaat prinses Mary met hen even naar de speeltuin in de buurt van het paleis Marselisborg te Aarhus. In deze residentie verblijft het gezin met koningin Margrethe en prins Henrik, evenals bijvoorbeeld met pasen en in de zomer gebeurd.

Dit was het nieuws over de Deense kleine Royals van de laatste maanden van 2011. Klik op de collage's voor grotere weergave.

4 opmerkingen:

 1. Wat een schattige collages met foto's. Mooi overzicht!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super leuke collages!!!
  (Hoe kan je logjes maken??ik denk dat ik het al weet, maar ik vraag het nog even;))

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk overzicht! Wat hebben we de Denen toch veel gezien! Ik had de foto's van de Speeltuin met de kerst even gemist. Leuk om ze toch nog te zien.

  Fijn dat jullie al voor bijna alle katjes een huis hebben gevonden!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super leuke log, de kits zijn zo schattig (L)

  BeantwoordenVerwijderen

Overstap naar andere website.

Vanwege de problemen met het invoegen van afbeeldingen, ben ik overgestapt naar: https://jennydierenfoto.wordpress.com/  Al heb ik in...