Welkom!!

Beste Bezoeker,

Welkom op mijn blog waar ik vanaf april 2011 over meerdere van mijn hobby's heb geblogd. In juni 2015 heb ik een nieuwe start gemaakt, vanaf nu zal mijn blog vooral over dieren gaan. Ook heb ik een Facebook pagina, Jenny's Pics waar ik foto's en filmpjes plaats.
Heeft u opmerkingen of vragen? Mail dan naar welkomoploekje16@hotmail.com. Veel plezier!

Tot ziens,
Jenny.

donderdag 22 maart 2012

Lente 2012

Het is weer zover, de lente is begonnen!! En het is prachtig zonnig weer, wat heerlijk toch. Ik voel me veel beter als de zon schijnt en ben er echt blij mee. De lente is een prachtig seizoen. Behalve de vele voorjaarsbloemen en de bloesem is het ook de tijd van de geboorte van veel jonge dieren..

Het voorjaar begon bij ons al vroeg.. Spook werd twee weken geleden moeder van vier prachtige kittens. Het lijkt er op dat Draak, Peukie, Bells en Mosi allevier katertjes zijn. Inmiddels hebben de katjes hun oogjes open en beginnen ze steeds meer door de doos te kruipen. Mama Spook verzorgt haar kindjes goed en het is gewoon volop genieten met deze kleintjes in huis!

Zowel op de stadskinderboerderij als in de dierentuin worden er ieder jaar lammetjes en geitjes geboren. In Dierenpark Amersfoort is er een tijdje geleden ook een dwergezeltje geboren, Lola.

Dit voorjaar genieten veel mensen (waaronder ik natuurlijk) van de ijsbeertweeling in Ouwehands Dierenpark. Er is dit jaar iets bijzonders aan de hand, er zijn twee ijsbeertweelingen tegelijk te bewonderen. De éénjarige Siku en Sesi met hun moeder Freedom & de nu drie maanden jonge ijsbeertjes met hun moeder Huggies.

In Amersfoort speelt het kleine neushoorntje Sunanda lekker buiten met haar moeder Saar. En het pasgeboren banteng kalfje woont in Rotterdam. Net als de moeraswallaby die nu maar al te graag zijn koppie uit moeders buidel steekt om van het lenteweer te genieten!

De trots van Blijdorp is momenteel toch zeker wel de Aziatische leeuwentweeling. Broer en zus stelen de show en zeg nou zelf, zijn ze niet geweldig??
In de tuin zijn de krokussen nu zo'n beetje uitgebloeid en is het de beurt aan de blauwe druifjes en narcissen. De hyacinten komen er ook aan en nog weer wat later verschijnen de tulpen!

Ik wil iedereen een heel fijne lente toe wensen, en geniet van de kleine dingen, die er in de natuur zoveel te vinden zijn!

5 opmerkingen:

 1. Wat een vrolijke log! Hele schattige foto's van alle kleintjes, en helemaal geweldig dat je zelf in huis van die kleine poppetjes hebt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie log met mooie vrolijke collage's

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Jenny,
  Wat een mooie serie met al die kleintjes. Erg leuk!!
  Die ijsbeertjes uit Ouwehand heb je ook erg leuk op de foto gezet.
  Je katjes groeien al flink zo te zien.
  Kijk je ook altijd naar Drukte in de Dierentuin op SBS6?! Erg leuk programma vind ik.

  Groetjes en een fijn weekend,
  Marco

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jij ook een heel erg fijne lente gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen

Overstap naar andere website.

Vanwege de problemen met het invoegen van afbeeldingen, ben ik overgestapt naar: https://jennydierenfoto.wordpress.com/  Al heb ik in...