Welkom!!

Beste Bezoeker,

Welkom op mijn blog waar ik vanaf april 2011 over meerdere van mijn hobby's heb geblogd. In juni 2015 heb ik een nieuwe start gemaakt, vanaf nu zal mijn blog vooral over dieren gaan. Ook heb ik een Facebook pagina, Jenny's Pics waar ik foto's en filmpjes plaats.
Heeft u opmerkingen of vragen? Mail dan naar welkomoploekje16@hotmail.com. Veel plezier!

Tot ziens,
Jenny.

dinsdag 17 mei 2011

IJsbeer Yellé


Wie?
IJsbeer Jelle is de broer van Henk en Ewa. Ook hij werd geboren op 26 november 2005 in Rhenen. Zijn vader heet Victor (1998) en zijn moeder Huggies (1993). Jelle woonde van september 2007 tot juli  2008 in Dierenrijk. Daarna is hij met Ewa enkele maanden in Rotterdam geweest; de bedoeling was dat Jelle een koppel zou vormen met ijsberin Tania (1990). Tania accepteerde de jonge ijsberen echter niet en daarom is er een andere ijsbeerman voor haar gezocht. Jelle is sindsdien weer terug in Nuenen.

Waar?
Jelle woont dus samen met Henk, Beja en Wash in Dierenrijk Europa, Nuenen. De broers kunnen nu ze volwassen zijn niet meer bij elkaar in een verblijf wonen. Daarom vormen ze ieder een koppeltje met één van de oudere vrouwtjes. Mogelijk werd Jelle in 2010 voor het eerst vader, Beja kreeg toen een jong. Het ijsbeertje is helaas doodgegaan.
Archief IJsberen pagina..

Niet meer in Nederland:
Jelle verhuisde op 17 mei 2011 naar Zoo Sauvage de St. Félicien in Canada. Dierenarts Sjaak Kaandorp reist met hem mee van Amsterdam naar Montreal in Canada. Voor de vlucht is een speciale kist voor Jelle gemaakt, waarin het vrouwtje Frimas mee terug naar Nederland reisde.

Verslag van de reis (van Twitter Dierenrijk.)
06.30 We hopen dat ijsbeer Jelle in 1x zijn kist in loopt. Binnen 10 minuten staat snelle Jelle helemaal klaar!  
350kg kist + 500kg beer hangen in de lucht. Hij wordt op de aanhanger geplaatst om richting Schiphol te vertrekken
Na een stukje file prima op tijd bij het vrachtstation om in te checken. Hier staan een boel paardentrailers klaar.  
Jelle is geliefd bij het personeel van KLM. Dure mobieltjes lust Jelle rauw, dus we houden ze op gepaste afstand.
Extra ingepakt in een netje wordt hij door een heftruck op de ‘koffer’ band gezet .  
Verder mogen we niet meer mee en zwaaien we Jelle gedag. Bon voyage! Beaucoup de plaisir au Canada.

IJsbeer Jelle heet in de Franstalige Zoo Sauvage Yellé. De uit Nederland afkomstige ijsbeer verbleef de hele maand juni (2011) in quarantine. Volgens bepaalde voorschriften in Canada moest er bloed bij hem worden afgenomen. Daarvoor moest Yellé onder narcose en gelukkig heeft hij dat goed doorstaan.
Yellé en het vrouwtje Aisaqvak:
 
De allereerste ontmoeting, begin december, verliep vrij goed. De beren toonden interesse naar elkaar. Yellé probeerde een manier te vinden om bij het vrouwtje te komen en er werd gebruld uit frustratie dat ze niet bij elkaar konden komen. Aisaqvak werd op 30 november 2009 moeder van een tweeling. Een mannetje, Ganuk, en een vrouwtje, Taiga. Zij vertrokken op 16 november 2011 uit Zoo Sauvage en maakten plaats voor Yellé, die al die tijd niet voor publiek te zien was geweest.

1 opmerking:

Riesje 4 jaar.

 We gaan het jaar door met poes Riesje, te beginnen met deze foto uit mei 2017. Riesje is bij ons geboren op 24/04/2014. Ze is de dochter ...