Welkom!!

Beste Bezoeker,

Welkom op mijn blog waar ik vanaf april 2011 over meerdere van mijn hobby's heb geblogd. In juni 2015 heb ik een nieuwe start gemaakt, vanaf nu zal mijn blog vooral over dieren gaan. Ook heb ik een Facebook pagina, Jenny's Pics waar ik foto's en filmpjes plaats.
Heeft u opmerkingen of vragen? Mail dan naar welkomoploekje16@hotmail.com. Veel plezier!

Tot ziens,
Jenny.

dinsdag 5 juni 2018

Planckendael 07/03/2018.

 In Planckendael (België) hebben ze Aziatische leeuwen (net als in Diergaarde Blijdorp). Dit is de man Jari. Hij leeft samen met oma Koyla, moeder Lorena plus een zoon en dochter (van 2016).
 Even verderop ligt het Oceanië deel, met vooral dieren die oorspronkelijk in Australië voorkomen.
 Een hele bekende is natuurlijk de kangoeroe. (Dit is de rode reuzenkangoeroe, waarvan de vrouwtjes meer grijs zijn.)
 Een dier waar ik tot vorig jaar eigenlijk niets over wist, is de Tasmaanse duivel. Sinds 2017 te bewonderen in Planckendael.
 Inmiddels begrijp ik waarom dit roofbuideldier zo genoemd wordt. Hun geluiden laten weinig tot de verbeelding over.
Het is echt bijzonder om hen in actie te zien, hier zitten ze elkaar achterna.

In deze video heb ik ook beelden van het bezoek aan Planckendael op 25 april 2018 gebruikt. Naast de Tasmaanse buidelduivels is er ook een actieve wombat op te zien.
Een ander bekender buideldier is de koala. Met hun enorme oren en grappige neus plus aaibare vacht is hun knuffelfactor hoog.
Koala's slapen heel veel (zo'n 20 uur per dag) en als ze wakker zijn eten ze de meeste tijd, van eucalyptus. Dit exemplaar stak ook even 't tongetje uit.
 In het 'continent' Zuid-Amerika is een enorme doorloop volière met diverse soorten vogels. We zagen er zelfs vliegende Chileense flamingo's!
 2 knapperds, de zwarthalszwaan en de stoombooteend.
Hoofdrolspelers zijn deze grappige Humboldtpinguïns, toepasselijk genoeg heet het verblijf "Pinguïn Promenade". 
Er is ook een prairie, waar de Amerikaanse bizons & wapiti's (grote herten) samen wonen.
 Als 'vertegenwoordiger' van het Afrika-deel, een cheeta. Natuurlijk zijn er nog veel meer dieren te zien, maar het was een regenachtige middag en zodoende heb ik niet overal foto's van.
't zouden er trouwens toch teveel zijn om te plaatsen. De cheeta staat bekend om zijn enorme snelheid, hier trok hij ook even een sprintje.

5 opmerkingen:

 1. De eerste foto wauw wat is dit mooi. Tasmaanse duivel kunnen heel fel zijn. Wel aparte beesten om te zien. Koala's zijn prachtig beesten.In Australië mogen mensen wel aaien in dierenpark. Ik zou ook best wel willen. Echt knuffel is ie.Flamingo's hebben altijd mooie kleuren. Cheeta kunnen heel snel lopen. Prachtig serie foto's geworden. Fijne dag verder.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Jenny,
  heerlijk foto's van al deze dieren :-)
  De Tasmaanse duivel vind ik echt heel apart en ook best wel bijzonder. Zo vaak zie je deze dieren niet volgens mij in dierentuinen (of vergis ik me daarin?) Do koala is superleuk en de flamingos'erg mooi en sierlijk :-) Wat geven dieren dan toch ook vele pleier en genietmomenten hé.
  Groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Jenny,
  Mooie foto's van al deze dieren. Dat portret van die leeuw heb je echt gaaf te pakken. Ook die pinguin en die cheetah is erg mooi.
  Jij hebt daar weer een mooi daggie meegepikt.

  Groetjes, Marco

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie foto´s heb je gemaakt! Die van de Leeuw en Cheeta zijn erg mooi gelukt!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat mooi die Tasmaanse duivel. Die heb ik nog nooit gezien volgens mij. Mooie beelden heb je weer gemaakt! Leuk dat je ook dierentuinen in het buitenland bezoekt. Dan zie je toch net weer wat anders.

  BeantwoordenVerwijderen

Overstap naar andere website.

Vanwege de problemen met het invoegen van afbeeldingen, ben ik overgestapt naar: https://jennydierenfoto.wordpress.com/  Al heb ik in...