Welkom!!

Beste Bezoeker,

Welkom op mijn blog waar ik vanaf april 2011 over meerdere van mijn hobby's heb geblogd. In juni 2015 heb ik een nieuwe start gemaakt, vanaf nu zal mijn blog vooral over dieren gaan. Ook heb ik een Facebook pagina, Jenny's Pics waar ik foto's en filmpjes plaats.
Heeft u opmerkingen of vragen? Mail dan naar welkomoploekje16@hotmail.com. Veel plezier!

Tot ziens,
Jenny.

maandag 2 mei 2011

Tijger Hermes

Een bijzondere tijger leeft niet meer.
3 kleinkinderen van Hermes, geboren in 2006.
Hermes werd geboren op 17 oktober 1994 in de dierentuin van Warschau. Op de leeftijd van anderhalf jaar verhuisde hij naar Diergaarde Blijdorp. Vanaf 17 mei 1996 woonde hij daar, tot zijn dood op 7 april 2011. Helaas is Hermes een schokkende dood gestorven; hij stikte in een stuk pens.. voor het oog van vele bezoekers. Zelf was ik er gelukkig niet bij..
Foto gemaakt door Janneke.
Tijgerwelpjes Gio & Vanni, 4 oktober 2010.
Hermes en tijgerin Musi kregen samen 3 jongen. De eerste was Kim, een mollige tijgerbaby. Ze werd geboren in juni 2000 en kreeg in haar eentje alle melk natuurlijk. Kim verhuisde naar de Duitse Naturzoo Rheine. In de nacht van 30 augustus 2002 beviel Musi van twee jongen, naar later bleek opnieuw meisjes. De welpen werden Binjai en Sigli genoemd en vonden later een thuis in Australië en Portugal. Op zijn oude dag werd Hermes nogmaals vader, Alia (geboren 27 maart 2005) kreeg een drieling op 21 mei 2010. Eén welpje stierf heel snel, de andere 2 bleken jongens te zijn. Zij groeiden voorspoedig op en kregen de namen Gio en Vanni. 

Binjai met 2 van haar 4 welpen, 25 februari 2011. (Foto via Flickr)
Binjai doet het heel goed in de dierentuin van Melbourne. Zij kreeg namelijk op 28 oktober 2006 een drieling: Nakal (vrouwtje, leefde maar tot maart 2008), Isha en Satuh (mannetjes). Op 9 februari 2010 volgde een vierling met Ramalon (1995). De mannetjes Acheh & Hutan en vrouwtjes Indrah & Rani.
 Hermes werd inmiddels oud en door een nierziekte steeds zwakker. Op een keer werd hij gevoerd en schrok ik me wezenloos toen hij zich verslikte in een stuk vlees. Gelukkig spuugde hij het eruit. Helaas was hij daar op het laatst te zwak voor en lukte dat niet meer. Op 7 april is het dus misgegaan en is hij voor de ogen van de bezoekers gestikt. Hij heeft een ellendige dood gehad, er zijn filmpjes van te zien op internet, het dier is in zijn doodsstrijd verdronken.

Ik mis Hermes natuurlijk wel, als ik in Blijdorp was ging ik altijd even kijken hoe hij het maakte. Het was schrikken toen bleek dat hij op zo'n nare manier aan zijn eind gekomen is, maar gelukkig is Hermes wél oud geworden. Ook geniet ik nog steeds van zijn zoons Gio en Vanni.

Enkele collage's die ik nooit eerder geplaatst heb; van een afstandje kon Hermes zijn tweeling zien.

Zomer en Winter, altijd was Hermes in de weer.
 
 
 
Mijn eerste ontmoeting met Hermes was op 30 april 2010.
De sneeuwfoto's zijn gemaakt op 17 december 2010.

Lekker slapen, zomer 2010.
Eén van de laatste foto's van Hermes.
Hermes, ik zal je missen!

3 opmerkingen:

  1. Wat zijn het eigenlijk prachtige dieren. Al die kleuren die zo mooi in elkaar overlopen. Ze lijken wel velletjes van fluweel te hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een prachtige, interressante, informatieve log met adembenemende foto's!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een supermooie log heb je gemaakt over deze tijger. Hij heeft wel veel tijgertjes achtergelaten :) Ook supermooie foto's. Ik vindt tijgers hele mooie dieren.

    BeantwoordenVerwijderen

Hoe verder?

Het blijft zo lastig. Ik weet gewoon niet hoe ik verder wil met mijn blog. Maar eigenlijk ook niet hoe ik het nou moet doen met mijn foto...