Welkom!!

Beste Bezoeker,

Welkom op mijn blog waar ik vanaf april 2011 over meerdere van mijn hobby's heb geblogd. In juni 2015 heb ik een nieuwe start gemaakt, vanaf nu zal mijn blog vooral over dieren gaan. Ook heb ik een Facebook pagina, Jenny's Pics waar ik foto's en filmpjes plaats.
Heeft u opmerkingen of vragen? Mail dan naar welkomoploekje16@hotmail.com. Veel plezier!

Tot ziens,
Jenny.

woensdag 13 maart 2013

Bells en Peukie 1 jaar.

Het eerste levensjaar van de poesjes is alweer voorbij!

Vorige week vierden de vier dochters van Spook hun eerste verjaardag. De eerste maanden dacht ik echt dat het katertjes waren, maar langzaam maar zeker werd toch echt duidelijk dat het vier poesjes zijn! Spook beviel op 6 maart 2012 van Peukie, Bella (de volgende dag Bells genoemd omdat we dus dachten dat het een katertje was), Draak (bij zijn nieuwe thuis de naam Sjakie gekregen) & Mosi. Het was een spannende ervaring, lees er HIER alles over.

 Omdat Draak & Mosi niet meer bij ons wonen heb ik zoveel mogelijk foto's gebruikt van Bells en Peukie. Eigenlijk zouden we alleen Bells houden, hoe het komt dat Peukie ook nog deel uit maakt van ons kattenhuishouden zal ik later vertellen. Peukie is het witte katje met het zwarte vlekje om het oogje (wat haar de bijnaam piraatje opleverde.) Zelf vind ik het niet echt een leuke naam, maar die heeft mijn zusje (die rookt) haar gegeven, dus ja.. Bells is het witte katje met zwarte vlekjes bij elk oortje. Dit tweetal heeft erg veel weg van hun vader; Rinus!
 Spook begon te zorgen voor haar kindertjes toen ze begonnen te bewegen, er zat een behoorlijke poos tussen de geboorte van Bells en Draak. Dus toen de derde geboren werd waren Peukie en Bells al helemaal droog en hadden zelfs al een plekje gevonden om te drinken. De eerste dagen konden de kittens ook niets meer als drinken en slapen, maar ook geluid maken ging al goed :) Peukie had het af en toe benauwd, waarschijnlijk omdat zij na haar geboorte een beetje te weinig zuurstof gekregen had omdat Spook niet wist wat ze moest doen.
Spook was een heel lief moedertje en ze hield haar kleintjes goed schoon. Af en toe ging ze wel eventjes de doos uit, maar de kleintjes waren tevreden en hadden hun buikjes vol. Ze kropen dan gewoon dicht tegen elkaar aan.. Ongeveer 10 dagen waren de kittens toen de oogjes open kierden. Peukie was de eerste waarbij we spleetjes zagen, maar Bells volgde al snel.
Ik heb zoveel foto's van de eerste maanden van de kleintjes, dat in dit eerste deel maar een klein begin gemaakt kon worden. Gelukkig duurt het nog een heel jaar voor Bells en Peukie weer jarig zijn en kan ik in die tijd vast nog wel meer afleveringen maken..

4 opmerkingen:

 1. Ah wat lief! Gefeliciteerd met de eerste verjaardag!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Schattig hoor!!
  Al ben ik geen hele poezefan;-)
  1 keer gekrabt terwijl ik niks deed vind ik toch wel genoeg;-)
  Maar zo op foto's zijn ze wel erg leuk!

  BeantwoordenVerwijderen

Overstap naar andere website.

Vanwege de problemen met het invoegen van afbeeldingen, ben ik overgestapt naar: https://jennydierenfoto.wordpress.com/  Al heb ik in...